Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overlæge efterforskede selv mystiske dødsfald i Nykøbing

Uger inden politianmeldelse undersøgte overlæge, om der var hold i hans kærestes mistanke mod drabstiltalt.

Nykøbing Falster: En overlæge på sygehuset i Nykøbing Falster fik i begyndelsen af 2015 en mistanke om, at en 31-årig sygeplejerske gjorde skade på patienter.

I første omgang kom mistanken fra hans samlever, der som sygeplejerske arbejdede sammen med den mistænkte. Det fortæller overlægen onsdag i Retten i Nykøbing Falster, hvor den 31-årige kvinde er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg.

- Første gang, jeg hører om anklagerne, er derhjemme. Vi sidder og snakker om nogle patienter, og PL (kæresten, red.) fortæller om nogle uheldige forløb, hvor patienterne er døde. Der siger PL noget i retning af, at "dem slår C (den tiltalte, red.) da ihjel".

- Det bliver jeg rigtig sur og skuffet over. Jeg synes, at det lyder så forfærdeligt. Jeg bider hende temmelig hårdt af, husker overlægen.

Ikke desto mindre beslutter han at undersøge sagen nærmere. En gennemgang af patienternes journaler viser dog ikke oplagte tegn på, at de er blevet dræbt.

Alligevel fortsætter parret med at drøfte mistanken, og om aftenen 28. februar 2015 proklamerer sygeplejersken inden en vagt med den mistænkte, at hun vil være særligt opmærksom.

- Hun var decideret bange for at skulle på vagt med C, siger overlægen.

I løbet af aftenen og natten sender sygeplejersken sin samlever en stribe sms'er:

- Så har hun den første "mors", skriver hun om den mistænkte. "Mors" er latin og betyder "død".

Lidt senere tikker en anden sms ind på overlægens telefon.

- Nummer to. Jeg er ikke længere i tvivl, lyder det nu.

Da natten er omme, er tre patienter døde, og en fjerde har fået hjertestop. Om morgenen kører overlægen ind til sygehuset for at sikre beviser og for at tale med sin kæreste. Først herefter kontakter han politiet.

 

Den tiltalte nægter sig skyldig i de alvorlige anklager. Hun hævder, at hele sagen kan bunde i sladder og personlige intriger på afdelingen.

Sådanne intriger kender overlægen ikke meget til, men han fortæller, at hans kæreste på et tidspunkt konfronterede ham med et rygte.

- Der var et rygte om, at C og jeg havde haft et forhold til hinanden. Et seksuelt forhold. Det svarede jeg nej til, siger overlægen.

Han afviser, at hans samlevers mistanke kan være drevet af jalousi.

Retssagen mod den 31-årige sygeplejerske vil efter planen brede sig over 32 retsdage. Først i slutningen af juni ventes dommen.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.