Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overenskomststridig arbejdsnedlæggelse på BT og Berlingske

Hovedparten af de redaktionelle ansatte i Berlingske Media har nedlagt arbejdet i protest mod ledelsens udspil til en ny strategi.

De overenskomstansatte journalister og andre redaktionelle medarbejdere på Berlingske og BTMX har onsdag i strid med overenskomsten nedlagt arbejdet.

Af samme årsag udkommer aviserne fra Berlingske og BT ikke torsdag. Berlingskes og BTs journalistik kan i stedet læses på b.dk og bt.dk.

Arbejdsnedlæggelsen sker, efter at ledelsen i Berlingske Media onsdag har fremlagt en ny strategi for mediehuset. Den nye strategi betyder, at Berlingske Media efter 269 år med papiraviser som omdrejningspunktet nu retter fuldt fokus mod en digital journalistisk fremtid, herunder omfattende aktiviteter inden for lyd og video.

Ændringerne medfører blandt andet, at layoutet af Berlingskes og BTs aviser fremover outsources til et eksternt bureau, ligesom 93 stillinger i hele Berlingske Media nedlægges. Heraf overføres 32 stillinger til det eksterne bureau.

Medarbejderne på Berlingske mødes igen klokken ni torsdag.

Red.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.