Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Tidslinje over politiindsatsen i terrordøgn

Her er et overblik over politiets arbejde i forbindelse med terrorangrebet i København 14.-15. februar.

København: Statsadvokaten i København har onsdag slået fast, at det var nødvendigt og forsvarligt, at Politiets Aktionsstyrke skød og dræbte Omar el-Hussein efter hans angreb ved Krudttønden og synagogen i København i februar sidste år.

Læs her om politiets indsats fra timerne umiddelbart efter angrebet ved Krudttønden 14. februar og frem til drabet på den 22-årige el-Hussein tidligt om morgenen 15. februar sidste år:

 

* Cirka 15.30: Omar el-Hussein affyrer skud mod et debatmøde i caféen Krudttønden på Østerbro. To betjente og den civile person Finn Nørgaard rammes af skud. Han dør senere.

* 17.24: En af PET's kontaktpersoner informeres om et konfirmationsarrangement klokken 19 i synagogen på Krystalgade. PET har kendt til arrangementet siden 21. januar 2015.

* 17.50: PET orienterer Københavns Politi om arrangementet.

* 18.42: Telefonisk anbefaler PET bevogtning ved synagogen i Krystalgade.

* 19.22: En patruljevogn er fremme ved synagogen og iværksætter fast bevogtning.

* 00.40: Gerningsmanden kommer til syne på Krystalgade.

* 00.41: En patrulje ser ham og vurderer, at han er beruset. Gerningsmanden lader som om, at han kaster op.

* 00.41: Gerningsmanden står en meter fra den civile vagt Dan Uzan ved synagogen og skyder ham i ansigtet.

* 00.41: Også de to betjente, der er udstationeret ved synagogen, rammes, før gerningsmanden flygter.

* Cirka 04.50: PET?s Observationsstyrke hører skudveksling på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter. Umiddelbart efter ses gerningsmanden liggende foran en opgang, dræbt af skud affyret af to politifolk fra Politiets Aktionsstyrke.

Kilder: Rigspolitiet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.