Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Sydkorea kræver rytter udleveret fra Danmark

En 20-årig sydkoreansk kvinde, der mistænkes for svindel i sit hjemland, kæmper mod udlevering fra Danmark.

19. april stadfæstede Retten i Aalborg Rigsadvokatens afgørelse om udlevering til Sydkorea. Afgørelsen blev øjeblikkeligt kæret til landsretten af kvindens advokat, Michael Juul Eriksen (billedet). Scanpix/Mikkel Berg Pedersen
19. april stadfæstede Retten i Aalborg Rigsadvokatens afgørelse om udlevering til Sydkorea. Afgørelsen blev øjeblikkeligt kæret til landsretten af kvindens advokat, Michael Juul Eriksen (billedet). Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Aalborg. Den 20-årige sydkoreanske kvinde Chung Yoo-ra kæmper mod udlevering til sit hjemland.

Læs om forløbet i sagen her:

* Nordjyllands Politi anholder kvinden 1. januar 2017 på en adresse i Aalborg-forstaden Gug. Det sker efter et tip fra en sydkoreansk journalist.

* Kvinden er internationalt efterlyst af sit hjemland for medvirken til omfattende økonomisk kriminalitet.

* Sagen trækker tråde til en verserende korruptionsskandale i Sydkorea.

* Den 20-årige kvindes mor, Choi Soon-sil, er nær veninde med den korruptionsanklagede præsident Park Geun-hye.

* Choi Soon-sil anklages for millionsvindel og for magtmisbrug. Det skal være sket ved, at hun har udnyttet sit venskab med præsidenten til at presse penge ud af blandt andet elektronikgiganten Samsung.

* Pengene er ifølge anklagen gået til et selskab, som Choi Soon-sil kontrollerede.

* Chung Yoo-ra er af de sydkoreanske myndigheder blandt andet anklaget for medvirken til denne svindel og for at have fusket med en eksamen på et universitet.

* Chung Yoo-ra er dressurrytter på højt niveau og har tidligere vundet medaljer ved Asian Games.

* Hun har tidligere købt dyre dressurheste i Danmark og befandt sig netop i nærheden af et nordjysk hestesportscenter, da hun blev anholdt.

* Chung Yoo-ra har været tilbageholdt af politiet siden anholdelsen. Hun har en lille søn, som befinder sig i de sociale myndigheders varetægt.

* Rigsadvokaten traf 17. marts afgørelse om udlevering af Chung Yoo-ra. Kvinden appellerede denne afgørelse til prøvelse ved Retten i Aalborg.

* 19. april stadfæstede Retten i Aalborg Rigsadvokatens afgørelse om udlevering til Sydkorea.

* Afgørelsen blev øjeblikkeligt kæret til landsretten af kvindens advokat, Michael Juul Eriksen. Det betyder, at tre dommere i landsretten skal vurdere, om de også finder grundlag for udlevering.

Kilde: Ritzau

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.