Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Korruptionsskandalen i Sydkorea

Sydkorea vil have udleveret en 21-årig kvinde, som er efterlyst i en sag, der involverer landets præsident.

Den sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra er fængslet i Danmark i en sag, der trækker tråde til den korruptionsanklagede præsident Park Geun-hye. Chung Yoo-ra er et kendt navn i hestesportskredse og har tidligere vundet en guldmedalje i dressurridning ved Asian Games i 2014. Scanpix/Prakash Singh
Den sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra er fængslet i Danmark i en sag, der trækker tråde til den korruptionsanklagede præsident Park Geun-hye. Chung Yoo-ra er et kendt navn i hestesportskredse og har tidligere vundet en guldmedalje i dressurridning ved Asian Games i 2014. Scanpix/Prakash Singh

Aalborg. En 21-årig sydkoreansk dressurrytter, Chung Yoo-ra, er fængslet i en sag, der trækker tråde til Sydkoreas suspenderede præsident Park Geun-hye.

Læs om forløbet her.

* Nordjyllands Politi anholdt kvinden 1. januar 2017 på en adresse i Aalborg-forstaden Gug. Det skete efter tip fra en sydkoreansk journalist.

* 2. januar blev kvinden fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg. Hun blev frihedsberøvet i fire uger, fordi retten fandt, at der var risiko for, at hun ville flygte ud af landet, hvis hun forblev på fri fod.

* 3. januar stadfæstede Vestre Landsret kendelsen om fængslingen.

* Sydkorea har efterlyst Chung Yoo-ra via Interpol.

* Hun er sigtet for medvirken til omfattende økonomisk kriminalitet og for at have udnyttet sin position i det sydkoreanske samfund til at opnå adgang til et eliteuniversitet.

* Den 21-årige kvindes mor, Choi Soon-sil, er fængslet i Sydkorea, hvor hun er anklaget for millionsvindel og for magtmisbrug.

* Choi Soon-sil er veninde med præsident Park Geun-hye, og hun skal have fungeret som uofficiel rådgiver for præsidenten.

* Denne position har hun ifølge anklagen fra de sydkoreanske myndigheder misbrugt til at afpresse store virksomheder.

* Pengene er ifølge anklagen blevet brugt til at finansiere datterens luksusliv og køb af dyre dressurheste i Danmark.

* Præsident Park Geun-hye er suspenderet fra sit embede, fordi parlamentet i Sydkorea har besluttet at indlede en rigsretssag mod hende.

* Sagen har fået tusindvis af sydkoreanere på gaden for at demonstrere mod statslederen.

* Hvis de danske myndigheder træffer afgørelse om at udlevere den 21-årige kvinde til Sydkorea, kan beslutningen indbringes for domstolene.

Kilder: Reuters, Ritzau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.