Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Derfor føler dansk pædagog sig snydt

Politiet i New York snød Malthe Thomsen til at tilstå overgreb på børn, mener han.

Politiet i New York har snydt Malthe Thomsen til at tilstå en forbrydelse, han ikke har udført, mener danskeren. Free/Colourbox(arkiv)
Politiet i New York har snydt Malthe Thomsen til at tilstå en forbrydelse, han ikke har udført, mener danskeren. Free/Colourbox(arkiv)

København. Tirsdag begynder en erstatningssag i New York, hvor den danske pædagog Malthe Thomsen blandt andet går til angreb på politiet i byen. Han mener ifølge anklageskriftet, at politiet under en afhøring snød ham til at tilstå en forbrydelse, han ikke havde begået.

Her kan du se, hvordan danskeren i anklageskriftet beskriver afhøringen:

* Malthe Thomsen bliver vækket klokken seks om morgenen 27. juni 2014, anholdt og ført til afhøring.

* Afhøringen blev foretaget uden video eller lydoptagelser.

* Den kvindelige efterforsker NG, der stod for afhøringen, råbte af Malthe Thomsen og nægtede at stoppe, med mindre han tilstod.

* NG påstår, at hun har en video af Malthe Thomsen, der fører børns hænder hen til hans bukser ud for hans kønsdele.

* Den danske pædagog oplyser, at han er bevidst om, at der har været en intern undersøgelse fra arbejdspladsens side af de anklager, og at undersøgelsen har frifundet ham.

* NG forlader rummet. Hun kommer tilbage og fortæller Malthe Thomsen, at mennesker, der gør, hvad han har gjort, er syge. Danskeren er dog så ung, at han ifølge NG kan få behandling.

* Adspurgt om han kan få sin behandling i Danmark, svarer NG, at det kan han godt.

* NG oplyser Malthe Thomsen, at hun har stor erfaring med pædofile. I den ene ende af skalaen ligger meget forstyrrede mennesker, der voldtager børn.

I den anden ende ligger ligger mennesker, som Malthe Thomsen, der udfører mindre overgreb, og som måske ikke selv er klar over, at det overgreb.

* NG beder danskeren forklare, hvorfor han har placeret børnenes hænder uden på bukserne ved hans kønsdele. Han svarer, at det ved han ikke. NG svarer, at den slags er der kun én årsag til at gøre. Det medgiver Malthe Thomsen.

* Malthe Thomsen skriver derefter en forklaring, hvor han bedst muligt gengiver, hvad NG har fortalt ham. Undervejs angiver NG, hvad Malthe Thomsen skal fylde ind hvor.

* Danskeren køres over til anklagerens afdeling for misbrug af børn. Her bliver Malthe Thomsen bedt om at afgive samme forklaring, mens han filmes på video.

* Politiet i New York afviser stort set hele Malthe Thomsens udlægning af forløbet med enkelte undtagelse såsom tidspunktet for hans anholdelse.

Kilde: Anklageskriftet i sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.