Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Dansker søger erstatning for pædofili-anklager

Danske Malthe Thomsen kræver cirka 48 millioner kroner i erstatning af den amerikanske delstat New York.

New York: Mandag er en erstatningssag begyndt mod anklagemyndigheden og politiet i New York.

Det er den 24-årige Malthe Thomsen, der har rejst sagen, efter at han i 2014 blev anklaget i en sag vedrørende pædofili i en børnehave på Manhattan, hvor han var i praktik. Få her et overblik over sagen.

* 27. juni 2014 bliver den 22-årige pædagogstuderende Malthe Thomsen anholdt i New York, hvor han er i praktik i en børnehave.

* Han bliver anklaget for i 15 tilfælde at have krænket børnehavebørn i fire-fem års alderen. Han skulle blandt andet have fået børnene til at berøre sit skridt uden på bukserne.

* Anmeldelsen kommer fra en kollega, som i første omgang går til skolens ledelse. Det får skolen til at sætte gang i en undersøgelse, der frikender danskeren.

* Kollegaen bliver senere fyret. Hun går efterfølgende til politiet, som vælger at anholde danskeren.

* Kollegaen rejser på ferie til Grækenland, før politiet får afhørt hende nærmere.

* Ifølge politiet tilstår danskeren krænkelserne under en afhøring. Hans forsvarer, Jane Fisher-Byrialsen, mener, at han er blevet presset til at komme med en falsk tilståelse.

* 8. juli 2014 bliver han løsladt mod en kaution på 400.000 dollar.

* Samtidig bestemmer dommeren, at Malthe Thomsen skal blive på Manhattan, at han skal gå med fodlænke og at han ikke må komme nærmere end 60 meter på en skole eller en legeplads. Det bliver senere sat ned til seks meter, da det ellers vil være næsten umuligt for ham at bevæge sig omkring.

* Hans forsvarer hyrer privatdetektiver og eksperter i falske tilståelser for at hjælpe sin klient.

* Ved et retsmøde 14. august 2014 kommer det frem, at to lærere og 12 af de 13 børn pure afviser, at der skulle have fundet overgreb sted. Ifølge anklagemyndigheden har det sidste barn sagt noget, der kan indikere, at der er sket noget forkert. Anklagemyndigheden vil dog ikke fortælle, hvad barnet har sagt.

* Ved et nyt retsmøde 18. september 2014 lemper dommeren forholdene for Malthe Thomsen. Kautionsbeløbet bliver halveret fra 400.000 til 200.000 dollar, han må bevæge sig rundt i hele staten New York, og han skal ikke længere have fodlænke på.

* I november 2014 vælger anklagemyndigheden i New York at frafalde sigtelsen mod Malthe Thomsen, da man vurderer, at der ikke er beviser til at rejse en tiltale.

* I april 2015 indgiver Malthe Thomsen et erstatningskrav mod politiet og anklagemyndigheden i New York på syv millioner dollar, hvilket svarer til cirka 48 millioner kroner.

* Mandag eftermiddag 18. april lokal tid er retssagen vedrørende erstatningskravet begyndt i den amerikanske storby New York.

* Forsvarer Jane Fisher-Byrialsen oplyser sent mandag aften dansk tid, at retsmødet er endt uden resultat. Det ventes, at parterne igen mødes i juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.