Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Bilister får fartsager afprøvet i retten

I sommeren 2015 blev der udskrevet usædvanligt mange fartbøder på Lyngby Omfartsvej og Helsingørmotorvejen.

Lyngby. I sommeren 2015 blev der udskrevet usædvanligt mange fartbøder på Lyngby Omfartsvej og Helsingørmotorvejen.

Mandag begynder Retten i Lyngby en række sager, hvor bilister vil have omgjort deres bøder, fordi de mener, at skiltningen på vejene var for dårlig.

Læs mere om de mange fartsager her:

* I maj og juni 2015 modtager flere end 5000 bilister en fartbøde ved vejarbejde på Lyngby Omfartsvej, efter politiet har foretaget 14 kontroller. Fartgrænsen var sat ned fra 90 kilometer i timen til 50 kilometer i timen.

* 29., 30., og 31. juli 2015 bliver usædvanligt mange bilister blitzet for at køre for hurtigt ved vejarbejde på Helsingørmotorvejen. I løbet af kun fem timers kontrol 30. juli bliver 1635 bilister fanget i fælden. Danmarksrekord, kalder politiet det.

* I august oplyser advokat Poul Bach til TV2, at han vil få domstolene til at se på de mange fartsager. Ifølge ham har skiltningen og politiets fotoudstyr ikke været godt nok.

* Omkring 170 bilister vil gerne have afprøvet deres bødesag i retten. Det samme vil yderligere cirka 285 bilister, som også har fået klip i kortet i forbindelse fartbøderne.

* I første omgang behandles 14 bilisters sager. De kan få betydning for, hvordan der bliver dømt i de flere hundrede andre sager.

* Mandag tager Retten i Lyngby hul på de første prøvesager. Denne dag skal otte bilister, der fik en bøde på Lyngby Omfartsvej, forklare deres side af sagen.

* Onsdag skal yderligere fire bilister forklare sig. Desuden skal der fremlægges dokumentation i form af billeder og video fra vejene.

* 3. februar skal to bilister, der fik en bøde på Helsingørmotorvejen slutningen af juli afgive forklaring.

* Dommen forventes at være klar i slutningen af februar eller starten af marts.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.