Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Antallet af skyderier i Danmark vokser

Skyderier på åben gade er ikke længere et usædvanligt fænomen i Danmark. Her er en oversigt over de seneste.

København. Lyden af skud rungede sent torsdag aften og natten til fredag gennem luften på Frederiksberg og i københavnerforstaden Albertslund.

På Peter Bangs Vej døde en mand få timer, efter at han var blevet ramt af skud under en skudveksling mellem personer i to biler. Og i Albertslund skød ukendte gerningsmænd mod to mænd, der dog undgik at blive ramt.

Skyderierne er blot de seneste i en bølge af skudangreb, hvoraf nogle forbindes med konflikter i bandemiljøet. Her følger en oversigt:

17. juni: Fra en personbil på Roholmsvej i Albertslund affyres natten til fredag et ukendt antal skud mod to mænd. Skuddene stammer formentlig fra en pistol.

16. juni: En mand afgår ved døden, efter at han sent torsdag aften rammes af skud i hovedet og på siden af kroppen. Skudvekslingen foregår mellem den bil, manden selv sidder i, og personer i en anden bil. To mænd er anholdt i sagen, herunder en 16-årig dreng, der fredag fremstilles i grundlovsforhør. Politiet mener, at der er tale om et opgør mellem banderne Black Jackets og Gremium.

15. juni: En borger på Nørrebro alarmerer politiet, da borgeren hører skud blive affyret i krydset mellem Nørrebrogade og Heimdalsgade. Projektilerne rammer en mur ved en kiosk. Politiet har ingen anholdte i sagen.

8. juni: En maskeret mand affyrer tre skud ind i en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg og stikker derefter af i en mørk bil. Ingen rammes af skuddene, men ekspedienten i kiosken og andre vidner står stærkt chokerede tilbage.

21. maj: I Slotsgade i Hillerød affyres adskillige skud. Politiet anholder fire personer, der dog siden løslades igen.

20. maj: To maskerede mænd på knallert skyder mod en mand på gaden. Et vidne fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at den ene forud for skyderiet råber: "plaf ham, plaf ham".

15. maj: I en opgang på Sydvej i Helsingør rammes to mænd af skud. Den ene i brystet og begge ben, den anden i det ene ben. Politiet efterforsker sagen som et bandeopgør, da de to ofre ifølge politiet har tilknytning til bandemiljøet, angiveligt til grupperingen Black Jackets.

15. maj: En 34-årig mand, der i forvejen er kendt af politiet, rammes af flere skud, da han i Københavns Sydhavn er ved at lægge varer ind i sin bil. Mindst to maskerede mænd springer ud af en varevogn og affyrer skuddene. Bagefter flygter de i en bil med udenlandske nummerplader. Manden overlever angrebet.

Godt to uger forinden bliver en 27-årig mand såret af skud omtrent samme sted.

12. maj: For øjnene af 10 til 15 vidner rammes en 26-årig mand fra Hvalsø af skud fra en forbipasserende bil, da han om aftenen kommer gående på fortovet nær politistationen i Roskilde. Seks dage senere anholdes to mænd på 22 og 23 år, der har gemt sig i et sommerhus.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.