Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Over 100.000 danskere sidder fast i håbløs gæld

Selvom antallet af dårligere betalere er dalende, er der stadig over 100.000 danskere, som er i så dyb gæld, at de ikke kan se nogen udvej.

Selvom antallet af dårlige betalere er faldet for første gang, siden finanskrisen ramte Danmark, er der stadig mellem 100.000 og 120.000 danskere, der er i så dyb gæld, at de har svært ved at se en udvej. Det skriver Politiken.

Nogle er endda så langt ude, at de forsøger at blive diagnosticeret med en sygdom, så de kan blive indlagt på hospitalet, hvor nogen kan tage sig af dem. Det fortæller Frank Papsø, der er direktør for analyse og forretningsudvikling i kreditoplysningsbureauet Experian, til avisen.

Bureauet står blandt andet bag RKI-registeret over dårlige betalere.

Det er særligt de 40-50-årige danskere, som købte fast ejendom i årene 2007 til 200, hvor det var allerdyrest, der er ramt.

Nogle har senere mistet deres arbejde eller er blevet skilt, og det kan altså have været medvirkende til, at de har stiftet en uoverkommelig gæld.

»Det er personer, der bøvler med en gæld på halvanden million eller mere, som de har ikke har en jordisk chance for at få betalt. Når de så havner i RKI, stopper gælden godt nok med at vokse. Men inddrivelsen af det, de skylder, fortsætter eller tager til i styrke, blandt andet fordi myndighederne har ret til at gøre udlæg i deres løn og sociale ydelser, og dermed kommer de endnu længere ud på afgrundens rand, og måske ender huset på tvangsauktion«, siger Frank Papsø til Politiken.

Forbrugerøkonom i storbanken Nordea Ann Lehmann Erichsen efterlyser en snarlig modernisering af de regler, der afgør, hvem og hvor mange der kan få saneret deres gæld.

Som reglerne er nu, er det ofte ens bopæl, der afgør, om man kan saneret sin gæld, da der er stor forskel på de 24 retskredse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.