Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Otte forskere får advarsler efter misbrug af forskningsmidler

Skandalen om misbrug af forskningsmidler på Rigshospitalet har nu givet otte forskere advarsler og påtaler.

En skriftlig advarsel eller en skriftlig påtale er hvad otte forskere på Rigshospitalet har fået efter blandt andet at have brugt forskningsmidler til private formål, skriver Jyllands-Posten.

Advarslerne og påtalerne er det foreløbige resultat af Region Hovedstadens undersøgelser af læger og forskeres brug af forskningsmidler, som blev sat i gang efter Jyllands-Postens afsløringer af lægers brug af forskningsmidler til private - og til tider ekstravagante ting.

Tidligere har regionen oplyst, at der ville komme fem personalesager, men den nye redegørelse viser, at der er tale om ti personalesager.

Fem overlæger er politianmeldt i sagen, og ifølge den seneste redegørelse har regionen altså også afsluttet otte personalesager, mens der stadig arbejdes på yderligere to.

Region Hovedstadens koncerndirektør, Morten Rand Jensen, har tidligere sagt, at man ikke vil oplyse offentligheden om personalesagerne, og det har tidligere mødt kritik fra politikere i regionen.

Af de fem overlæger, der er blevet politianmeldt, er en blevet tiltalt for groft bedrageri og underslæb for 2,8 millioner kroner, mens en anden slipper for videre tiltale.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.