Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Otte alvorlige øjenskader efter nytårsaften

Antallet af øjenskader er lavt, fordi danskerne er gode til at benytte beskyttelsesbriller og håndtere krudtet korrekt.

Otte danskere er indlagt med alvorlige øjenskader efter vildfarne raketter nytårsaften.

Det er status dagen derpå ifølge overlæge John Thygesen fra øjenafdelingen på Glostrup Hospital.

- Der er langt flere, som er ramt af fyrværkeri, men som slipper for indlæggelser. Vi har otte alvorlige skader, og nogle af dem risikerer at miste synet, men ikke alle, siger John Thygesen til tv2.dk.

De otte personer er geografisk fordelt over hele landet. Der er tre indlæggelser i Region Hovedstaden, en i Aarhus, to i Odense og to i Aalborg.

Det er primært mænd, der er kommet til skade. Kun en enkelt kvinde er blandt de indlagte.

Sidste år blev ni personer indlagt med alvorlige øjenskader. Tallene for alvorlige øjenskader har ligget stabilt omkring 10-15 om året de seneste 10 år med 2004 og 2008 som lavpunkterne med kun fire alvorlige øjenskader.

- De seneste 10 år har vi ligget meget stabilt. Tidligere har vi haft op mod 42 med alvorlige øjenskader, men det er faldet på grund af vores fyrværkerikampagner, siger John Thygesen til tv2.dk.

Han tilskriver det faldende antal skader, at danskerne er gode til at bruge beskyttelsesbriller og til at håndtere fyrværkeri korrekt.

Region Hovedstaden har for hele landet indsamlet tal for antallet af skader nytårsaften. Herfra lander tallet på 113 skader, der kan relateres til nytårsfyrværkeri.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.