Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ophavsmand bag antisemitisk Facebook-gruppe polititiltalt

Politiet har rejst tiltale mod en 48-årig mand, der har oprettet en stærkt antisemitisk gruppe på Facebook.

Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi betragter en serie udtalelser om jøder i en Facebook-gruppe for at have tilpas stærk karakter af propagandavirksomhed, at man nu kræver en skærpet straf til manden bag.

Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Gruppen hedder »Død over jøderne«, og ophavsmanden bag, en 48-årig mand, vil blive tiltalt efter den såkaldte racismeparagraf, paragraf 266b i straffeloven.

Af anklageskriftet, som Jyllands-Posten har set, fremgår det, at politiet ikke alene vil tiltale manden efter stk. 1 i paragraffen, men tillige vil forsøge at tiltale efter stk. 2.

»Efter endt efterforskning har vi overgivet sagen til anklagemyndigheden, som nu også har rejst tiltale efter stk. 2, hvor det ved straffens udmåling er en særligt skærpende omstændighed, at udtalelserne har karakter af propagandavirksomhed,« siger politiinspektør og efterforskningschef Bent Isager Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til Jyllands-Posten.

Facebook-gruppen blev oprettet i juli sidste år, mens krigen rasede i Gaza, og den 48-årige mand forklarede dengang til Jyllands-Posten, at det var i frustration og vrede over Vestens passivitet i forbindelse med krigen, at han havde oprettet gruppen. Gruppen er lukket nu, men inden da nåede den 48-årige at skrive en række stærkt injurierende og antisemitiske indlæg i gruppen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.