Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Opgørelser over hadforbrydelser udkommer med års forsinkelse

Politiets årsrapport om hadforbrydelser udkommer med over et års forsinkelse, hvilket gør det meget svært at vurdere problemets eksakte omfang, fortæller flere foreninger.

Det er næsten umuligt at finde ud af, hvor stort problemet med hadforbrydelser er i Danmark, fordi Politiets Efterretningstjeneste (PET) er alt for længe om at offentliggøre myndighedernes årsrapporter om hadforbrydelser.

Det fortæller flere organisationer, der repræsenterer de minoriteter, som typisk er ofre for hadforbrydelser, til Politiken.

Det er PET, som har ansvar for at kortlægge politiets registreringer af hadforbrydelser, og den seneste rapport dækker over 2012. Rapporterne for 2013 og 2014 er stadig ikke publiceret. Og det er problematisk, at årsrapporterne er så længe undervejs, mener Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT)

»Det er meget vigtigt for os at kunne følge med i udviklingen i antallet af hadforbrydelser. Vi har ikke selv ressourcer til at indsamle dokumentation, og når der ikke kommer nye opgørelser, er det meget vanskeligt for os at vide, hvad udviklingen er,« siger Ask Ulrich Pedersen, som er talsperson for LGBT.

PET har ikke oplyst til Politiken, hvorfor årsrapporterne først kommer mere end et år efter det år, de omhandler, men man oplyser, at årsrapporten for 2013 kommer »inden for overskuelig fremtid«, mens årsrapporten for 2014 først kommer om cirka et år.

Det er ikke godt nok, siger formanden for Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen (SF), der nu vil nu tage problematikken op i Folketinget.

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har ifølge Politiken bestilt en kortlægning af hadforbrydelser hos rådgivningsfirmaet Cowi. Undersøgelsen forventes at udkomme om få måneder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.