Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Opfinderen Peter Madsen sigtes for drab på ukendt tidspunkt og sted

Politiets sigtelse mod raketforsker og ubådskaptajn er endnu upræcis og uden detaljer. Madsen nægter sig skyldig.

Opfinder Peter Madsen er sigtet for på ukendt måde at have dræbt svenske Kim Wall på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag. Det fremgår af sigtelsen mod ham.

Den er lørdag formiddag blevet læst op af anklager Louise Nielsen i Københavns Byret.

Her er Peter Madsen, populært kaldet »Raket-Madsen«, blevet stillet for en dommer og præsenteret for sigtelsen.

Den solbrune Madsen var iklædt en blå t-shirt med påskriften »Københavns Fængsler,« blå bukser og sorte Converse-sko.

Han nægtede sig ifølge forsvarsadvokat Finn Bachmann skyldig i drabssigtelsen.

Peter Madsen siger selv, at han »meget gerne« vil afgive forklaring senere ved grundlovsforhøret klokken 14.

Han bad desuden om lov til forud for forhøret at tale med den forsvarer, som han har valgt til at repræsentere sig herfra, Bettina Hald Engmark.

»Jeg vil meget, meget, meget gerne tale med hende inden,« sagde Madsen, der under en del af forhøret studerede reglerne for varetægtsfængsling, der er trykt med store typer på væggen i byretten på Slutterigade.

Anklager Louise Nielsen har desuden oplyst, at hun i den forbindelse vil komme med en begæring om at afholde retsmødet for lukkede døre.

Når Peter Madsen bliver stillet frem for dommer Kari Sørensen senere lørdag, vil han blive mødt med et krav om varetægtsfængsling.

For at det kan komme på tale, skal anklageren kunne fremlægge tilstrækkeligt med beviser til at underbygge en såkaldt »begrundet mistanke«.

Politiet er lørdag i gang med at efterforske sagen. Blandt andet er der overvågningsvideomateriale, som skal ses igennem. Herunder materiale fra kameraer på Refshaleøen, hvor Peter Madsen hævder at have sat kvinden i land.

Derudover forsøger politiet lørdag at få »UC3 Nautilus« op til overfladen med henblik på at undersøge den indvendigt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.