Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Op mod 100 liter eksplosiv væske er spildt hos Haldor Topsøe

Ætsende og eksplosiv væske blev formentlig spildt på grund af pumpe, der var i stykker, oplyser Haldor Topsøe.

Arkivfoto. Haldor Tosøe.
Arkivfoto. Haldor Tosøe.

Der er torsdag eftermiddag spildt mellem 50 og 100 liter eksplosiv og ætsende væske hos virksomheden Haldor Topsøe i Lyngby.

Spildet er formentlig sket i forbindelse med håndteringen af en tønde med de farlige væsker.

Det oplyser pressemedarbejder i Nordsjællands Politi Henriette Døssing.

Først lød det, at der var tale om 120 liter, men torsdag eftermiddag melder politiet, at det formentlig er mindre.

Der er ifølge politi og beredskab ikke kommet nogen til skade i forbindelse med ulykken, og folk i bygningen er blevet evakueret.

Rasmus Storgaard, beredskabschef i Beredskab Øst, er på stedet. Han fortæller, at Haldor Topsøe har håndteret hændelsen godt.

»Der er ikke nogen, der er kommet til skade. Haldor Topsøe har på glimrende vis evakueret området inden vores ankomst, og de har været behjælpelige med at skaffe viden om stoffet.«

»Så hændelsen er forholdsvis udramatisk på nuværende tidspunkt,« siger han.

Der har været 25 mand fra beredskabet til at rydde op, men torsdag kort før klokken 16 er beredskabet begyndt at sende de første medarbejdere hjem igen, da spildet er under kontrol.

»Væsken er spildt inde i en bygning, og derfor er fareområdet kun i selve bygningen.«

»Vi har lokaliseret spildet og inddæmmet det. Vi er nu i gang med at indsætte såkaldte kemikaliedykkere i særligt beskyttelsesudstyr, som skal opsamle og fjerne væsken,« siger Rasmus Storgaard.

Kort før klokken 16 forventer beredskabschefen, at det vil tage »nogle timer«, før der er ryddet helt op efter spildet.

Ifølge Svend Ravn, der håndterer presse hos Haldor Topsøe, er ulykken sket i en forskningsenhed i virksomheden. Spildet skete formentlig, da en pumpe gik i stykker, forklarer han.

»Man har pumpet fra en beholder til en anden, og så er pumpen gået i stykker,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.