Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omstridt restauratør indlagt efter brand

Politiet mener ikke, at branden på Vejlegården har forbindelse til den igangværende konflikt.

ARKIV- -Politiet fandt Amin Skov ved ankomst til brandalarm på Restaurant Vejlegården. Han er nu indlagt.
ARKIV- -Politiet fandt Amin Skov ved ankomst til brandalarm på Restaurant Vejlegården. Han er nu indlagt.

Inde i Vejle, derinde, hvor Toldbodvej rammer Ibæk Strandvej ikke langt fra Sydkajen, ligger Restaurant Vejlegården.

Udefra syner restauranten ikke af meget, og indenfor kan man få stegt flæsk, stjerneskud og hjemmelavet kransekage. På mange måder et helt almindeligt, mindre dansk spisested.

Og så alligevel ikke.

For Vejlegården er det seneste år blevet et symbol på sammenstødet mellem rød og gul fagforening, på sammenstødet mellem rød og blå blok på Christiansborg.

Siden ejeren Amin Skov overtog Vejlegården og tegnede overenskomst med Kristelig Fagforening, har Vejlegården og fagforeningen 3F ligget i åbent opgør. En strid, der indtil nu har omfattet blokader, annonceboykot og trusselsbreve.

Derfor fik beskyldningerne og konspirationsteorierne frit løb, da det i går kom frem, at der natten til i går var opstået brand i Vejlegården, og at ejeren Amin Skov var indlagt for røgforgiftning. Var dette kulminationen? På nyhedssider og sociale medier væltede det ud med historier om, at Amin Skov blandt andet var blevet overfaldet og var forbrændt i ansigtet. Sent i aftes oplyste Sydøstjyllands Politi over for Berlingske, at der ikke var tegn på overfald, og at branden formentlig slet ikke har noget at gøre med den igangværende strid.

»Vi ser ikke nogen tegn på en sammenhæng mellem konflikten og branden. Jeg har også hørt rygter om et overfald. Men vi forholder os til facts, og vi kan heller ikke bekræfte et overfald,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen, Sydøstjyllands Politi.

Frank Schwaner er formand for Restaurant Vejlegårdens Støtteforening, og han førte i går ordet på vegne af Amin Skov, fordi familien ifølge Schwaner er stærkt påvirket af episoden. Schwaner besøgte i går Amin Skov på hospitalet og oplyser, at Skov i går formiddag lå i respirator på grund af røgforgiftning, men at han senere på dagen selv kunne trække vejret.

»Han er træt og forslået, men jeg tror ikke, at han får mén. Og han har altså ingen forbrændinger i hovedet,« siger Frank Schwaner.

Efter at have talt med familien og Amin Skov er det også hans opfattelse, at der ikke er nogen sammenhæng mellem konflikten og branden.

»Amin fortalte, at han måtte springe eller kravle ud af vinduet. Politiet fandt ham så bevidstløs under vinduet. Vi ved alle, at denne konflikt er meget følelsesladet, men der er ingen tegn på en kobling til branden,« siger Frank Schwaner.

Amin Skov overtog Vejlegården i efteråret 2011, vendte 3F ryggen og indgik en aftale med Kristelig Fagforening. Både Amin Skov og 3F-formand Poul Erik Skov Christensen er siden blevet truet, mens konflikten har bredt sig til Folketinget.

Efter at det i juli i år lykkedes 3F at bremse annoncer fra restauranten i den lokale avis, kaldte Liberal Alliances Joachim B. Olsen 3Fs midler for »regulære mafiametoder.«

Arbejdsmarkedsforsker, professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet vurderer, at Vejlegården symboliserer hele »sammenstødet mellem gul og rød model på arbejdsmarkedet.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.