Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omstridt advokat frakendes bestallingen i to år

Den sønderjyske advokat Hans Boserup skal deponere bestallingen i to år, lyder dommen fra Retten i Sønderborg.

Sønderborg: Den sønderjyske advokat Hans Boserup er idømt 60 dags fængsel og frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i to år.

Det fremgår af en dom fra Retten i Sønderborg.

Advokaten er blevet dømt for at have afgivet falsk vidneforklaring, for at have videregivet politioplysninger til klienter og for at have overtrådt færdselsloven.

Ud over fængselsstraffen er advokaten blevet idømt en bøde på 12.000 kroner.

Dommen svarer til, hvad anklager Bolette Nørbjerg fra Syd- og Sønderjyllands Politi slog til lyd for under sin procedure.

Hans Boserup har nægtet sig skyldig i alle forhold.

Advokaten er af Advokatnævnet tidligere idømt flere end ti bøder og irettesættelser for at have overtrådt god advokatskik.

Det er dog lykkedes ham at nedbringe flere af bøderne ved at indbringe sagerne for retten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.