Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ombudsmanden vil granske Skats ejendoms- vurderinger

Det skal gøres klart, om Skat overtræder lovens grundregel om lige behandling af borgerne i sager, hvor Skats ejendomsvurderinger er blevet underkendt af et ankenævn eller i Landsskatteretten. Derfor indleder Ombudsmanden på eget initiativ nu en undersøgelse.

Nu går Ombudsmanden ind i sagerne om Skats omstridte ejendomsvurderinger.

Ombudsmanden har nemlig på eget initiativ indledt en undersøgelse af, om Skat overtræder lovens grundregel om lige behandling af borgerne i sager, hvor Skats ejendomsvurderinger er blevet underkendt af et ankenævn eller i Landsskatteretten, skriver Politiken.

Tidligere er det kommet frem, at Skat i nogle tilfælde har undladt - og sommetider direkte afvist - at ændre grundvurderinger, selv om vurderingerne er blevet underkendt af Landsskatteretten eller af et ankenævn.

Ombudsmanden Jørgen Steen Sørensen har i et brev til Skatteministeriet anmodet om at få oplysninger om Skats sagsbehandlingstid i sagerne og en beskrivelse af Skats »generelle procedurer« i den slags sager, fortæller han til Politiken.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) skriver i en mail til avisen, at han »vil sikre, at Ombudsmanden får en fyldestgørende besvarelse«.

I mailen skriver skatteministeren også, at det ikke korrekt, at Skat »ikke vil genoptage sager, som boligejere har ret til at få genoptaget«, men det er »rigtigt, at Skats procedurer ikke har været gode nok, og at sagsbehandlingstiderne er for lange«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.