Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ombudsmanden trækker sig fra langstrakt klagesag

Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har erklæret sig inhabil i en klagesag om en flyttemand, der i 2009 blev anholdt under klimatopmødet i København, og har derfor valgt at trække sig fra behandlingen af sagen.

Ombudsmanden Jørgen Steen Sørensen har valgt at trække sig fra behandlingen af klagesagen om en flyttemand, som blev anholdt i december 2009 under klimatopmødet i København mistænkt for terrorisme, hvor det dog hurtigt stod klart, at han var uskyldig. Det skriver Politiken.

Jørgen Steen Sørensen har ifølge avisen erklæret sig inhabil i sagen, fordi han selv bestred posten som rigsadvokat i en del af tiden, da embedet i juli 2012 gik ind i sagsbehandlingen.

Flyttemandens advokat, Bjørn Elmquist, klagede i februar til ombudsmanden over den langstrakte behandling af klagesagen, som først sluttede sidste år, hvor det endelige punktum blev sat af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, efter at rigsadvokaten havde afsluttet en del af klagesagen 4. april 2014. Bjørn Elmquist ønsker at få udtalt kritik af sagsbehandlingen og at få placeret et overordnet ansvar.

»Klagerne har behov for at vide, om det var et systemsvigt, som lå til grund for anholdelsen og den lange behandlingstid, og om systemet efterfølgende repareres,« siger han til Politiken.

Flyttemanden blev ved anholdelsen udsat for en overordentligt hårdhændet behandling, og det er ifølge Bjørn Elmquist den groveste klagesag, han har været ude for.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.