Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ombudsmand frifinder PET i Sass Larsen-sag

Folketingets Ombudsmand finder ikke grund til at kritisere PET i forbindelse med håndteringen af Henrik Sass Larsens kontakt til en fremtrædende person i rockermiljøet.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) gjorde intet juridisk forkert, da den ikke indkaldte daværende politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) til en såkaldt forebyggende samtale, da PETs efterforskning indikerede, at politikeren havde kontakt til en fremtrædende person i rockermiljøet.

Det konkluderer Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, efter Henrik Sass Larsen har klaget over netop det.

- PET har foretaget en politifaglig vurdering af, om der skulle afholdes en forebyggende samtale med Henrik Sass Larsen. Som ombudsmand kan jeg ikke vurdere det politifaglige. Jeg kan kun tage stilling til juridiske spørgsmål, f.eks. om PET har inddraget usaglige hensyn eller ikke har fulgt sædvanlig praksis. Jeg har ikke grundlag for at antage, at der er sket fejl, siger Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

- Jeg har ikke grundlag for at kritisere PETs politifaglige vurdering, understreger han.

Henrik Sass Larsen har i sin klage til ombudsmanden argumenteret for, at det er normal procedure med forebyggende samtaler, men PET forklarer den manglende samtale med, at »forebyggende samtaler bruges til at forebygge og modvirke trusler mod den nationale sikkerhed«. På den baggrund vurderede PET, at der ikke var behov for en forebyggende samtale med Henrik Sass Larsen.

I starten af november 2012 klagede socialdemokraten også over, at han på møder i Statsministeriet og Justitsministeriet i slutningen af september 2011 blev efterladt med det indtryk, at der var foretaget en undersøgelse af hans forhold efter de formelle regler om sikkerhedsgodkendelse.

Den klage tager ombudsmanden dog ikke stilling til, men henviser i stedet til de to ministerier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.