Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omar El-Husseins familie undgik kommunen

Københavns Kommune forsøgte flere gange uden held at nå ind til Omar El-Husseins familie, fordi lillebroderens kriminelle løbebane var bekymrende.

Københavns Kommune forsøgte flere gange at komme i kontakt med terroristen Omar El-Husseins familie fra foråret 2014 og frem for at følge op på et kriminalpræventivt hjemmebesøg hos lillebroderen, som kommunen foretog i februar 2013.

Årsagen var Omar El-Husseins lillebrors kriminalitet. Det oplyser flere kilder til BT.

Oplysningen kommer efter, at BT i lørdags kunne fortælle, at Københavns Kommune undlod at skride ind og foretage en såkaldt »børnefaglig undersøgelse« over for Omar El-Hussein i 2010, fordi kommunen anså forældrene for at være ressourcestærke, ligesom kommunen lod sig overbevise af faderen, der lovede at holde sin søn væk fra kriminalitet.

BT kunne samtidig afsløre, at familien i hvert fald ikke var økonomisk ressourcestærke. Således har faderen siden 1994 fået cirka 2,8 millioner kroner i kontanthjælp, mens moderen også i en årrække har levet af kontanthjælp for samlet 945.000 kroner.

Københavns Kommunes socialforvaltning har ikke ønsket at kommentere på, hvorfor kommunen havde tillid til familien.

Men kommunen har altså været i kontakt med familien på grund af lillebroderens kriminalitet, og det resulterede i et besøg hos familien i februar 2013. Storebroderen Omar El-Hussein var på det tidspunkt myndig, og derfor var han et anliggende for Kriminalforsorgen og ikke kommunen.

Om det var faderen, moderen eller begge to, der var til stede sammen med kommunens folk, har BT ikke kunne få klarlagt. Forældrene skulle angiveligt være skilt.

Ifølge BTs oplysninger foretog kommunen efterfølgende en »børnefaglig undersøgelse«, og her blev det vurderet, at lillebroderen havde brug for en mentor for at afholde ham fra at fortsætte den kriminelle løbebane.

Det afviste lillebroderen, hvorfor tiltaget aldrig blev iværksat.

Over et år senere - i maj 2014 - forsøgte kommunen så at opsøge familien, men uden held. Nye forsøg på at nå familien lykkedes ikke, fordi kommunen ikke kunne komme i kontakt med familien, der har palæstinensiske rødder.

Lillebroderen er blandt andet dømt for at overtræde våbenloven, straffeloven og loven om euforiserende stoffer, og han fik en dom så sent som 16. februar 2015 - dagen efter terrorangrebet - fremgår det af retsdokumenter.

Pressechef i Københavns Kommunes socialforvaltning Flemming Platz oplyser, at kommunen på grund af tavshedspligten ikke vil kommentere forløbet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.