Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omar El-Hussein udeblev fra tilsynsmøder uden konsekvenser

Nye oplysninger viser, at Kriminalforsorgen svigtede af flere omgange.

Gerningsmanden bag terrorangrebet i København hyldes som en martyr i den nyeste udgave af terrorgruppen Islamisk Stats officielle magasin, Dabiq.
Gerningsmanden bag terrorangrebet i København hyldes som en martyr i den nyeste udgave af terrorgruppen Islamisk Stats officielle magasin, Dabiq.

Ikke blot overså myndighederne angiveligt en række advarselssignaler, der pegede i retning af, at Omar El-Hussein blev radikaliseret i fængslet. Nu viser nye oplysninger, som TV 2 er kommet i besiddelse af, at Kriminalforsorgen svigtede af flere omgange.

Således viser Rigsadvokatens fortrolige redegørelse i sagen ifølge TV 2, at Omar El-Hussein, der stod bag terrorangrebet i København i februar, udeblev fra flere kontrolsamtaler i de tre perioder, han var prøveløsladt, uden det fik konsekvenser for ham. Det skete, selv om samtalerne var en betingelse for hans prøveløsladelse.

»Jeg synes, det er betænkeligt, at vi har folk - der er på vej med sådan en kriminel karriere og ender så groft - giver systemet fingeren i forbindelse med prøveløsladelse, og så reagerer systemet ikke,« siger formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye til TV 2.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.