Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Olsen-banden, Sylfiden og stænderforsamlinger? Spørgsmålene er jo dybt latterlige og irrelevante«

Indfødsretsprøven er en underlig omgang Bezzerwizzer om danske samfundsforhold, dansk kultur og historie, lyder kritikken på sociale medier.

32 ud af 40 spørgsmål.

Så mange rigtige spørgsmål skal håbefulde ansøgere til dansk statsborgerskab have for at bestå den nye, skærpede indfødsretsprøve, der første gang var i brug tirsdag.

Spørgsmålene blev hurtigt offentliggjort, og onsdag kunne læsere - blandt andet på B.dk - selv tage testen og kommentere på den på sociale medier. Her er der mange, der undrer sig over spørgsmål som:

»Hvornår blev folkeviserne nedskrevet? Fra 1200-talle. Fra 1400-tallet. Fra 1500-tallet?

Og:

»Hvad handler balletten Sylfiden om? James der på sin bryllupsdag løber bort med en kvindelig luftånd. Sylfiden der er centrum for en teatertrup Blomsterfester i 1800-tallets Italien.

Her er, hvad nogle af Berlingskes Facebook-følgere skriver:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.