Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OK18: Det skal du holde øje med i dag

Forligskvinde Mette Christensen vil inden tirsdag kl. 23.59 meddele, om det er lykkes parterne at nå frem til en aftale. Er det ikke tilfældet, kan hun enten varsle en storkonflikt eller udskyde konflikten med op til 14 dage, hvis hun vurderer, at en aftale er inden for rækkevidde (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018)
Forligskvinde Mette Christensen vil inden tirsdag kl. 23.59 meddele, om det er lykkes parterne at nå frem til en aftale. Er det ikke tilfældet, kan hun enten varsle en storkonflikt eller udskyde konflikten med op til 14 dage, hvis hun vurderer, at en aftale er inden for rækkevidde (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018)

Der er lagt op til en nervepirrende tirsdag formiddag, hvor overenskomstforhandlingerne går ind i sin afsluttende fase.

Er der ikke fundet en løsning på striden mellem parterne inden kl. 23.59 i aften, står Danmark over for en kommende storkonflikt.

Forhandlerne på det statslige, kommunale og regionale område mødes igen kl. 10 til forhandlinger i Forligsinstitutionen i håbet om at nå frem til en aftale.

Forhandlingerne kan vare flere timer - i princippet helt frem til kort før midnat - før forligskvinde Mette Christensen skal varsle, om der kommer en konflikt eller ej.

Hvis forligskvinden varsler konflikt, vil strejken begynde 22. april, mens en lockout kan begynde fra 28. april.

Du kan se her, hvordan en storkonflikt vil påvirke dig.

Forligskvinden har dog også mulighed for at udskyde konflikten med op til yderligere 14 dage. Det kan hun gøre, hvis hun ser tegn på fremgang i forhandlingerne og vurderer, at en aftale er inden for rækkevidde med lidt ekstra forhandlingstid.

Overenskomstforhandlingerne har været intensive de seneste dage.

Fra søndag til mandag brugte kommunernes forhandlere 21 timer i streg i Forligsinstitutionen på at forhandle, inden forhandlere fra regionerne og staten senere mandag indfandt sig i »Forligsen«.

Da alle mandagens forhandlinger var afsluttet omkring kl. 21 var det med langt mere positive toner fra formand for Forhandlingsfællesskabet, Anders Bondo Christensen, end tidligere på mandagen:

»Vi havde sådan lidt en frygt for, at når vi mødtes i morgen (tirsdag, red.), så var det for at drøfte, om vi skulle konstatere et sammenbrud eller drøfte, om vi skulle udskyde konflikten. Men så mødes vi faktisk i morgen for at forhandle. Det synes jeg, er rigtig positivt,« sagde Anders Bondo Christensen, der ud over at være formand for Forhandlingsfællesskabet også er lærernes formand, til Ritzau.

Også innovationsminister Sophie Løhde (V), der repræsenterer staten i forhandlingerne, var optimistisk:

»Jeg har ikke opgivet håbet om at lande en anftale,« bemærkede hun efterfølgende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.