Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Offer for drabsforsøg tog pistol og endte i fængsel

35-årig ventede ifølge Østre landsret for længe med at aflevere pistol, som han tog fra angrebsmand.

Efter at have vristet en pistol ud af hænderne på sin angrebsmand, valgte 35-årige Michael Pamperin at beholde våbnet, da han sammen med sin kæreste gemte sig i et sommerhus.

Det har torsdag kostet ham to år og seks måneders fængsel. Dommen er faldet i Østre landsret.

Pamperin var 12. december 2016 i besiddelse af en 9-millimeter-pistol med seks skarpe skud i magasinet, da han i sin bil blev standset af politiet.

Landsretten vurderer, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, da manden bar våbnet på et offentligt sted. Det fortalte retsformand Margit Stassen i forbindelse med domsafsigelsen.

Under retsmødet forklarede den 35-årige dog, at pistolen ikke var hans egen. Den tilhørte derimod tidligere ven, som havde forsøgt at skyde Pamperin med det selvsamme våben en uge forinden, nemlig den 5. december.

Kuglen kom dog aldrig så langt, fordi en patron havde sat sig på tværs. Efter noget tumult fik Pamperin vristet pistolen fra sin angrebsmand.

Han skyndte sig hjem, pakkede sine ting og tog med sin kæreste ud i et sommerhus i Kundby og gemte sig efter eget udsagn for angrebsmanden.

Pamperin fortalte, at han dagen efter forsøgte at kontakte politiet, men han turde ikke møde op personligt i frygt for at blive pågrebet som angrebsmand.

Retten mener dog, at selv om de omstændigheder, han fik pistolen under, i sig selv er formildende, gik der for lang tid, før pistolen var i politiets varetægt.

Det var den 35-årige selv, der havde anket dommen til landsretten, da han mente straffen var urimelig hård.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.