Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Özlem Cekic beklager – Carina er ikke fattig

Kontanthjælpsmodtageren Carina var et dårligt og forkert eksempel på fattigdom. Det erkender SF’s Özlem Cekic nu.

SF’s socialordfører Özlem Cekic erkender nu, at hun valgte forkert, da hun trak Carina – en kontanthjælpsmodtager og enlig mor med en indkomst på 15.728 kr. – frem som eksempel på fattigdom i Danmark.

- Jeg anerkender fuldt, at det ikke var et godt eksempel. Jeg kom simpelthen til at vælge det forkerte eksempel, og det er rigtig ærgerligt at hele debatten nu kommer til at handle om det, og ikke om den vigtige debat om fattigdom i Danmark, siger Özlem Cekic.

Hun hev sin politiske modstander Joachim B- Olsen fra Liberal Alliance med ud til Carina i går for at vise ham, hvad fattigdom er. Men som b.dk kunne fortælle tidligere i dag, så har Carina en månedlig indkomst, der ligger knap 3.000 kr. fattigdomsgrænsen. Özlem Cekics pressestunt med besøget hos Carina har givet bagslag i en grad, så hun nu må trække helt i land.

- Jeg kan godt se nu, at hun ligger over den grænse som bruges for fattigdom og at hun ikke var noget godt eksempel, og det anerkender jeg fuldt. Vi skulle også have besøgt en person på starthjælp, men hun aflyste i sidste øjeblik og derfor blev det kun en kontanthjælpsmodtaget, som ikke var det bedste eksempel.

Vil du finde et andet eksempel på en fattig frem?

- Ja, jeg vil prøve at finde bedre eksempler. Derfor vil jeg via min Facebook-profil opfordre folk til at sende mig deres eksempler og deres månedlige budgetter, så vi kan få nogle andre og bedre eksempler frem i debatten – for jeg fastholder, at der er mange fattige danskere, siger Özlem Cekic.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.