Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Østjyde dobbelt uheldig med sit undertag

Østrigsk producent skal betale for utæt undertag i nyere utæt villa, hvor tag allerede er skiftet en gang.

Byggematerielfirmaet Würth Danmark kommer til at betale for et utæt undertag på en villa i Lystrup ved Aarhus.

I modsætning til byretten finder Vestre Landsret, at det undertag, der blev leveret fra Würth i 2007, ikke var i orden, og at undertaget derfor blev mørnet og utæt.

Den pågældende husejer har i øvrigt været utroligt uheldig med sit tag.

Villaen blev bygget i 2002 men allerede i 2006 var det oprindelige undertag blevet utæt og måtte udskiftes på forsikringens regning.

Husejeren valgte derfor et andet produkt, nemlig et fra Würth, men der gik kun fem år, før det igen gik galt.

Under et regnskyl kom der vand ind fra mange huller i taget, og husets beboere måtte stille baljer op.

Würth Danmark nægtede produktansvar, da der var gået mere end fem år siden oplægningen, men man sendte dog en prøve af undertaget til analyse hos den østrigske producent.

Analysen viste ifølge Würth, at taget var mørnet.

Würth Danmark mente, at årsagen var at temperaturen i hulrummet mellem tag og undertag havde været for høj på grund af manglende ventilation, og firmaet nægtede produktansvar.

Den forklaring accepterede byretten, og frifandt producenten for ansvar.

Men landsretten når til det modsatte resultat.

Landsretten gør gældende, at Würth Danmark ikke har fremlagt den analyse, som de har modtaget fra den østrigske producent. Landsretten afviser også at temperaturen i hulrummet har haft nogen som helst betydning for, om undertaget mørnede.

Derfor var undertaget fejlbehæftet fra starten, og så hæfter producenten. Würth skal betale 238.000 kroner for at få lagt et nyt tag om, og dertil kommer sagens omkostninger med i alt 138.000 kroner.

Husets ejere har klog af skade valgt at få et nyt fast undertag på huset.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.