Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Øjenvidner så to mænd med skimasker flygte ind i Zoo

To mænd med skimasker på flygtede til Zoologisk Have efter et skyderi på Frederiksberg, hvor den kendte islamdebattør Lars Hedegaard angiveligt var målet.

Politiet foran Zoologisk Have i København, hvor man leder efter den gerningsmand, der affyrede skud angiveligt mod islam-kritiker Lars Hedegaard
Politiet foran Zoologisk Have i København, hvor man leder efter den gerningsmand, der affyrede skud angiveligt mod islam-kritiker Lars Hedegaard

Målet for et skud på Frederiksberg i København tirsdag formiddag var angiveligt den islamkritiske debattør og formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard.

Skuddet skulle været faldet foran Lars Hedegaards hjem på Pelargonievej, som er en sidevej til Roskildevej. Gerningsmanden gik ifølge politiet op til ham med en pistol og trykkede af.

- Manden retter henvendelse til den forurettede og afgiver skud mod ham. Men skuddet går hen over hovedet på forurettede, fortæller politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi.

Da gerningsmanden forsøgte at skyde igen, 'klikker pistolen', hvilket enten kan betyde, at patronen er defekt, eller at der ikke er nogen patron, forklarer Borg.

Efter det mislykkede forsøg, løber manden med sin pistol fra stedet, og Lars Hedegaard slår angiveligt alarm.

Begge mænd med skimasker på

Politiet og efterforskningsenheden har afspærret et område på små 100 meter af Pelargonievej og er i gang med efterforskningen.

Zoologisk Have var på et tidspunkt også afspærret, mens politiet ledte efter gerningsmanden. Dyrepasserne i Zoo fik af vide, at de skulle kontakte politiet, hvis de så en mand i rød jakke, evt. af pakistansk herkomst. Øjenvidner på stedet har muligvis hørt et skud inde fra haven kort før klokken 13.50.

To mænd blev set hoppe ind over hegnet til Zoologisk Have og ind til flodhestene. Det siger øjenvidner til bt.dk. Den ene havde en rød jakke på, den anden havde en sort North Face-jakke på. Politiet ledte netop efter en mand med en rød jakke. Begge mænd havde ski-masker på, som de hev af, da de var hoppet over hegnet, ifølge vidnerne.

Endnu kan politiet ikke sige mere om hverken motiv, gerningsmand eller forurettede, som dog ikke er kommet til skade.

Ordensmagten vil dog gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmanden, der beskrives som omkring 30 år, mørk af udseende med tykt, mørkt hår. Under skyderiet havde han en rød postvæsen-lignende jakke på.

Ved man noget, skal man ringe 114

Politiet har udsendt en pressemeddelelse, hvor der bl.a. står:

I dag kl. 11.21 blev der afgivet et skud mod en person på Frederiksberg. Den forurettede blev heldigvis ikke ramt. Gerningsmanden flygtede fra stedet, efter at hans pistol klikkede i næste forsøg på at afgive skud.

Gerningsmanden signaliseres som: Mand, ca, 30 år, tykt, mørkt hår. Gerningsmanden var iført en rød postbudlignende jakke.

Politiet er på gerningsstedet, og er i gang med efterforskningen i sagen, der ikke tyder på at have forbindelse til bandekonflikten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.