Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nytårsraketten kan blive våd

Pæne vejrdage i vente, men til gengæld ser nytårsvejret ikke ud til at blive specielt festligt.

Blæst og regn er ikke de bedste betingelser for nytårsraketterne.
Blæst og regn er ikke de bedste betingelser for nytårsraketterne.

Lad det være sagt med det samme. Året ender med stor sandsynlighed i regn og rusk, men forinden skal vi have et par pæne dage.

Med afsæt i vejret 1. juledag lyder det fra Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog på DMI:

- Det ser jo mildt ud i dag og i morgen også. Frokosttrafikken kommer til at foregå under ordnede forhold med temperaturer på fem grader, måske nogle byger men ellers er det et meget pænt vejr.

Blæsten som natten til tirsdag både kunne høres og mærkes løjer af i dagens løb, først i Jylland og siden i resten af landet.

Nattens rusker er overstået, selv om bornholmerne stadig vil få kraftig vind til håret resten af 1. juledag, og når 2. juledag oprinder, vil det ifølge Mogens Rønnebek blive med en frisk vind.

Torsdag sker der så noget:

- Efter et regnvejr har passeret den sydlige del af landet, kommer der lidt køligere og klar luft frem til os, så vi natten til fredag kan få nattefrost igen, siger Mogens Rønnebek.

Det betyder, at fredagen bliver en pæn og kølig solskinsdag.

- Vi starter med frost og bevæger os så op på en to-tre graders varme, lyder prognosen.

Weekenden ser der imod ud til vejrmæssigt at bevæge sig i halvskidt retning:

- Det ser blæsende ud med vind fra sydvest med regn af og til og rigtigt mildt vejr og det vil holde frem mod nytårsaften på mandag, siger Mogens Rønnebek.

Drømmescenariet med højt klart raketvejr ser med andre ord ud til at være noget tvivlsomt.

- Det ser ud som om at det bliver med en hård til jævn vind fra sydvest, og hen over aftenen er der meget regn i luften. Det ser ud som om det holder op med at regne i den syd- sydøstlige del af landet i løbet af nytårsaften, mens det kan fortsætte i den nordvestlige del af landet. Så det bliver måske ikke lige det bedste raketvejr, men til gengæld vil temperaturen ligge i den varme ende med en cirka fem grader, lyder Mogens Rønnebeks bud på nytårsvejret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.