Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt uvejr på vej: Her kan Danmark blive ramt af voldsom regn og skybrud

Man skulle næsten ikke tro, at der kunne vrides mere regn ud af skyerne over Danmark, men ikke desto mindre kan vi se frem til endnu en dag med både regn og potentielle skybrud.

Juli måned gik over i historiebøgerne som en af de absolut koldeste og vådeste, vi i Danmark nogensinde har oplevet, og noget kunne tyde på, at august har i sinde at gå den i fodsporene.

For allerede tre dage inde i måneden kan DMI udsende den første varsel om risiko for skybrud.

»Det er lidt en drilsk vejrsituationen. Lige nu er der et stort regnområde på vej op over landet sydvest fra, der ligger over Fyn og er på vej over Storebælt. På radaren ser nedbøren ret kraftig ud, men det er stadig langt under skybrudskriteriet. Det regnvejr bevæger sig langsomt op over Sjælland op af dagen,« siger vagthavende meteorolog hos DMI, inden han tilføjer:

»I løbet af eftermiddagen vil der være risiko for lokale skybrud i den østlige del af landet.«

Få dage inden juli gik på hæld, vurderede DMI, at måneden formentlig ville ende uden én eneste meteorologisk sommerdag - som er kendetegnet ved temperaturer over 25 grader.

I så fald ville det blive den allerførste i 38 år og den tredje nogensinde, siden man begyndte at måle for 143 år siden.

Men på falderebet søndag den 30. juli blev der i Hammerodde på Bornholm målt 26,4 grader, mens temperaturen nåede at snige sig op på 25,2 grader i Holbæk.

Resten af landet nåede ikke at opleve sommeren i juli, mens det i juni kun blev til to sommerdage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.