Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt hærværk mod Café Viking

Ukendte gerningsmænd har natten til mandag kastet maling på det københavnske værtshus Café Viking, hvis ejer kæmper mod afpresning fra lokale bander.

Cafe Viking på Nørrebro fik natten til mandag hældt maling ud over facaden.
Cafe Viking på Nørrebro fik natten til mandag hældt maling ud over facaden.

Café Viking på Nørrebro i København er endnu en gang blevet udsat for hærværk, skriver bt.dk. Natten til mandag har ukendte gerningsmænd kastet maling på værtshuset, der i slutningen af august i år blev startskuddet på et opgør mod afpresning fra bander, som krævede beskyttelsespenge.

Dengang stod værtshusets ejer Jane Pedersen frem og fortalte om afpresningen efter afpresserne have kastet sten gennem ruderne, da hun nægtede at betale beskyttelsespenge.

Siden da har hun kun fået positive tilkendegivelser for sin kamp mod bander. Så det var en chokeret værtshusejer, der mandag morgen kom for at åbne stedet og fandt det indsmurt i maling.

- Der har intet været foruden det her, der kommer nu. Jeg ved ikke, om jeg skulle have en forskrækkelse, eller hvad det er. Det er bare mærkeligt, at det skulle ske nu, når der ikke er sket noget i 24 år. Det kan være nogen, der skal true mig og fortælle, at de stadig er her, eller det kan være nogen, der skal have noget sjov. Om det er en trussel eller almindeligt hærværk er ikke til at sige, siger hun til bt.dk.

»Man har jo sin mistanke«

Hun har dog en mistanke om, at det være afpresserne, der er vendt tilbage.

- De kan ikke smadre mine ruder mere, så nu er det blevet maling. Det er sket i nat. og vi kan ikke se hvem der har gjort det, men har jo sin mistanke, det har man jo lov til, siger Jane Pedersen.

Selv om hun ikke ved, hvem der står bag hærværket er én ting dog sikkert: Hun lader sig ikke skræmme.

- Jeg har ikke tænkt mig at gå under jorden. Jeg bliver ved med at kæmpe og jeg kommer også gerne og vidner, det er helt sikkert. Ellers har jeg tabt min sag og værdigheden over for mig selv, siger Jane Pedersen til bt.dk.

Hun anmeldte straks hærværket til politiet, der dukkede op på Cafe Viking med fire betjente. Den 22. september blev en 19-årig mand med tilknytning til Nørrebro-banden Brothas anholdt og sigtet for trusler mod Jane Pedersen. Han sidder fortsat varetægtsfængslet, foreløbig frem til næste mandag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.