Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nynazister går rettens vej

De to nynazister, som Justitsministeriet vil udlevere til retsforfølgelse i Tyskland, går til domstolene for at undgå udlevering.

Justitsministeriet vil udlevere to nynazister, en dansk og en tysk statsborger, til retsforfølgelse i Tyskland, men nu går de begge rettens vej for at forhindre det.

- Jeg forstår ikke Justitsministeriets beslutning, siger Mikael Skjødt, der er advokat for den danske statsborger.

Advokat: Sagen er forældet
- Papirer fra den tyske anklagemyndighed viser, at sagen er forældet, og det taler imod en udlevering, siger advokaten og fortæller, at hans klient er villig til at tage sagen hele vejen gennem retssystemet for at undgå udlevering til Tyskland.

Også den tyske statsborgers advokat, John Finderup, oplyser, at hans klient vil have sagen prøvet ved domstolene.

Stærkt højreorienteret musik
De to nynazister mistænkes for at have solgt stærkt højreorienteret og racistisk musik. Mændene på 32 og 33 år har i tre år været i tysk politis søgelys, og i august blev de pågrebet i Nordsjælland ved en større aktion, hvor der også blev anholdt folk med forbindelse til det højreekstremistiske musikmiljø i Finland. Siden har det tyske forbundspoliti begæret dem udleveret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.