Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye toner fra halvgamle Gnags begejstrer anmelderne

Efter mere end 50 år på bagen er Gnags tilbage mere fokuseret og relevante end længe, mener anmeldere.

Peter A.G. og resten af Gnags har stadig noget at byde på, mener anmelderne efter udgivelsen af bandets nye album "Nørd". Arkivfoto. Scanpix/Nils Meilvang
Peter A.G. og resten af Gnags har stadig noget at byde på, mener anmelderne efter udgivelsen af bandets nye album "Nørd". Arkivfoto. Scanpix/Nils Meilvang

København. Det er snart 30 år siden, at Peter A.G. lovede, at han ville sætte sig på en bænk, når han en dag blev gammel.

Men den nu 64-årige frontmand for Danmarks måske ældste popband, Gnags, er slet ikke klar til at affinde sig med tilværelsen som beskuer af havet ved molen.

Gnags nye album ?Nørd? får således ros for blandt andet at være fyldt med genfundet musikalitet og sproglig kreativitet.

Berlingske anmelder mener, at bandet efter otte år uden pladeudgivelser lyder mere fokuseret og relevant end meget længe.

- Det er svært ikke at lade sig rive med, når sprechstallmeister Peter A.G. i et anfald af verbal hundegalskab slipper associationerne løs, lyder det blandt andet.

Berlingske belønner ?Nørd? med fire stjerner og kalder albummet en kærkommen og værdig genopstandelse fra landets ældste popband.

Fire stjerner giver også Ekstra Bladets anmelder, der kalder ?Nørd? for et sympatisk ekko af landets måske ældste orkester.

- ?Nørd? er et kærkomment comeback fra et orkester, der lyder forbavsende friskt, når det tages i betragtning, at de helt ekstraordinært fejrede 50 års jubilæum i fjor, lyder det.

Endnu mere begejstret er Jyllands-Postens anmelder, der belønner ?Nørd? med fem stjerner.

Efter flere mindre vellykkede udgivelser i 90?erne og 00?erne, har Gnags ifølge avisens anmelder genfundet de dyder, der skabte udødelige hits tidligere i bandets lange karriere.

- Nu er der igen plads til begejstring efter flere jævne og fastkørte Gnags-album, lyder det blandt andet.

Anmelderen fremhæver både Peter A.G.?s lyriske overskud og kogende kreativitet.

- Men Gnags har især genfundet melodien og det bumpende, boblende reaggae-groove, lyder vurderingen i Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.