Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye pakker skal gøre danskerne sundere

Sundhedsstyrelsen udgiver fire nye forebyggelsespakker, som kommunerne kan bruge til at vejlede borgerne om kost, indeklima, hygiejne og solbeskyttelse.

Alt for mange danskere har alt for meget sul på sidebenene, og det kan i sidste ende føre til alvorlige livsstilssygdomme.

Overvægten er dog ikke nødvendigvis et udtryk for forslugenhed, mener sundhedsminister Astrid Krag (SF), som er overbevist om, at de fleste gerne vil spise sundt. Det får de nu hjælp til med en såkaldt forebyggelsespakke om sund mad, som Sundhedsstyrelsen udgiver i samarbejde med Fødevarestyrelsen.

- Mange mennesker har det som jeg. Vi vil egentlig gerne leve sundere, men mangler måske nogle gange lidt vejledning og et skub i den rigtige retning. Og der er rigtig meget at vinde både for den enkelte og for samfundet, hvis folk begynder at spise lidt sundere. Og det kan forebyggelsespakken bidrage til, siger Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Forebyggelsespakken rummer en række fakta, anbefalinger og vejledninger, som kommunerne kan bruge i deres arbejde med at fremme sundheden blandt borgerne - først og fremmest børn og ældre, der bespises i daginstitutioner, på skoler og plejehjem.

- Kommunerne har den lokale kontakt til de yngste og de unge i vores samfund. Det er her vi for alvor skal sætte ind, når vi skal gøre fremtidens forbrugere sultne efter det sunde alternativ, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

Pakken om sund mad er en af fire nye forebyggelsespakker. De tre øvrige handler om henholdsvis god hygiejne, godt indeklima og bedre solbeskyttelse. Sundhedsstyrelsen har tidligere på året udgivet fem forebyggelsespakker, som ifølge administrerende direktør Else Smith er blevet godt modtaget i kommunerne.

- Vi hører, at de mange steder bruges aktivt som et planlægningsværktøj, når kommunen skal prioritere deres forebyggelsesindsats. Det er glædeligt, og det vil bidrage til at styrke danskernes sundhed, siger hun.

- De fire pakker, der udkommer i dag, indeholder faglige anbefalinger på områder, der i endnu højere grad lægger op til et samarbejde på tværs af forvaltningerne. Indsatsen over for ulighed i sundhed kan også skærpes med brug af forebyggelsespakkerne og deres anbefalinger om at tænke sundhed ind i alle arenaer, hvor borgerne færdes, siger Else Smith.

Forebyggelsespakkerne kan downloades på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, sst.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.