Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye bandemedlemmer presser prisen på inkassovold i bund

Der bliver flere rockere og bandemedlemmer i Danmark, og det presser prisen for, hvad det koster at bestille et voldeligt inkassobesøg i bandemiljøet i bund, skriver metroxpress.

Siden 2008 er antallet af rocker- og bandemedlemmer ifølge Rigspolitiet næsten fordoblet i Danmark.

Stigningen har gjort miljøet hårdere, og vil man eksempelvis have hjælp til at inddrive en gæld, er prisen for, hvad det koster at bestille et voldeligt inkassobesøg i bandemiljøet, presset i bund. Det fortæller personer med indsigt i bandelivet til metroxpress.

»Der er ingen dagspris på et overfald. Men vi hører historier fra folk, der har gjort ubehagelige ting for 5.000 kroner. Og det er jo helt sygt,« siger Michael Green, eksrocker og talsmand for Tidligere Bandemedlemmer Scandinavia.

Han bakkes op af Poul Kellberg, leder af Comeback, der tilbyder veje ud af bandemiljøet:

»Når man lever i de miljøer, så foregår det med garanti. Hvis nogle skylder penge, går du ikke til en advokat. Folk, der ikke har nogen penge, er desperate, og de er sandsynligvis klar til at gøre dumme ting,« siger han.

Søren Lerche, mentor for tidligere bandemedlemmer, fortæller, at der er sket en radikalisering, hvor især unge er villige til at gå langt for at tjene penge.

»Der er kommet flere gadebander herhjemme, og de er blevet mere toneangivende. De er mere risikovillige og tænker ikke så meget over de konsekvenser, der kan være forbundet med den kriminalitet, de begår,« siger han.

Hos Københavns Politi kender man til få ulovlige inkassobesøg om året, men erkender, at der sandsynligvis gemmer sig et stort mørketal.

»Bandegrupperingerne forsøger at skaffe nogle penge de steder, hvor de kan, så der er ingen tvivl om, at de også bruger den her metode,« siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, afdelingen for organiseret kriminalitet.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.