Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nydanskere gifter sig senere

Nydanskere gifter sig næsten lige så sent som etnisk danskere, viser nye tal.

Unge nydanskere gifter sig nu så sent, at deres ægteskabsalder snart matcher etniske danskeres, viser en kortlægning i bogen »Ægteskab og migration«, hvor en række forskere ser på de danske familiesammenføringsregler. Det skriver Politiken.

Andelen af 25-årige nydanskere i ægteskab var i 1996 på 70 procent for kvinder og 65 procent for mænd. I 2009 var andelen faldet til henholdsvis 28 og 15 procent, og endnu mere markant bliver udviklingen, når man der på de 21-årige nydanskere.

»Der sker en assimilation, hvor de passer sig mere ind til den måde, danske unge lever på«, siger seniorforsker i integration ved Det Nationale Forskningsinstitut for Velfærd (SFI) Vibeke Jakobsen, der står bag kortlægningen.

Undersøgelsens resultater vækker glæde i Foreningen Nydansker, hvor direktør Torben Møller-Hansen vurderer, at bryllupsudskydelsen smitter positivt af på beskæftigelsen.

»Det er sket et tilpasningsmønster på rekordtid. Nydanskere ved, at de skal indgå på arbejdsmarkedets præmisser, og de gifter sig senere, fordi de er i gang med uddannelse eller andre ting,« siger han.

Særligt efter 2002 steg ægteskabsalderen, da den borgerlige regering indførte den omstridte 24-års regel, der forhindrer familiesammenføring for personer under 24 år.

»Vi kan se, at reformen med blandt andet tilknytningskravet og særligt 24-års reglen har haft betydning,« siger Vibeke Jakobsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.