Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny undersøgelse: Svampe er det mindst farlige rusmiddel

Folk der tog svampe havde brug for mindre lægehjælp i 2016 end dem, der drak alkohol, røg hash eller tog kokain.

Arkiv: »Magic Mushrooms«
Arkiv: »Magic Mushrooms«

Svampe er det sikreste af alle de stoffer, folk tager rekreativt. Det viser årets globale undersøgelse om stofbrug, »Global Drug Survey 2017«, skriver Guardian.

Kun 0,2 procent af de mere end 12.000, der har svaret, at de i 2016 har taget de såkaldte »Magic Mushrooms« (Psilocybinsvampe, red.) svarede, at de havde haft brug for akut lægehjælp. Det er en mindre andel end for alkohol, kokain, cannabis og MDMA.

»Magic Mushrooms er et af de sikreste stoffer i verden. Dødsfald på grund af forgiftning med dem er næsten uhørt. Forgiftning med mere farlige svampe er en meget større risiko i forhold til seriøse skader,« siger Adam Winstock, der er stifter af Global Drug Survey, med henvisning til situationer, hvor folk plukker og spiser de forkerte svampe.

Undersøgelsen har haft næsten 120.000 deltagere i 50 lande og er dermed den største på området.

Svampene er dog ikke helt ufarlige, siger Winstock.

»Blandet brug med alkohol og brug i risikable eller uvante omgivelser øger risikoen for skade; mest hyppigt uheld, panik og kortvarig forvirring, desorientering og frygt for at miste forstanden,« siger han til Guardian.

Det stof, hvor folk oftest svarer, at de har fået brug for akut lægehjælp er metamfetamin. Her svarer 4,8 procent - og bemærkelsesværdige 8,2 procent af kvinderne - at de har søgt akut lægehjælp.

Den fulde rapport bliver udgivet senere på dagen. Følg med på b.dk eller på globaldrugsurvey.com, hvor resultaterne vil blive offentliggjort.

Se listen med procentsatser for alle stofferne herunder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.