Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny undersøgelse: Instagram er det værste sociale medie for unges helbred

Unge på Instagram risikerer ifølge ny britisk undersøgelse søvnløshed, ensomhed og depression.

Arkiv
Arkiv

De kan ikke sove, de bliver deprimerede, de får angst og de føler sig ensomme.

Så skidt står det til for unge på Instagram. Det viser en ny britisk undersøgelse, skriver Sky.

Her er det sociale medie blevet rangeret dårligst blandt de store sociale medier for dets konsekvenser for unges mentale helbred.

Det britiske Royale Samfund for Offentligt Helbred har foretaget en rundspørge blandt 1.500 personer i Storbritannien på mellem 14 og 24 år. De er blevet bedt om at rangere de sociale medier efter effekten på helbred og velvære.

De adspurgte er blevet bedt om at forholde sig til adgang til bl.a. ekspertviden, følelsesmæssig støtte, angst, depression og søvn.

Instagram blev rangeret dårligst, efterfulgt af Snapchat, Facebook og Twitter, mens Youtube klarede sig bedst.

Instagram scorede negativt på syv af 14 parametre - søvn, kropsbillede, frygten for at gå glip af noget (det såkaldte FOMO; Fear Of Missing Out, red.), mobning, angst, depression og ensomhed.

Men platformen scorede samtidig positivt, når det gjaldt selvudfoldelse, identitet og følelsesmæssig støtte.

»Det er interessant at se, at Instagram og Snapchat rangerer værst, når det gælder mental sundhed og velvære - begge platforme er meget billede-fokuseret, og det ser ud, som om de frembringer følelser af utilstrækkelighed og angst i unge mennesker,« siger Shirley Cramer fra det Royale Samfund for Offentligt Helbred.

Den nye undersøgelse placerer sig midt i debatten om, hvordan de sociale medier påvirker særligt kvinder.

»De sociale medier er benzin på bålet for kvinders kropshad,« sagde chefredaktør på Femina, Camilla Kjems, til Berlingske for en uges tid siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.