Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny tænketank sætter fokus på fremtidens ældre

Tænketanken Den nye 3. alder vil finde løsninger, når mange flere bliver meget ældre i fremtiden.

Alderdommen bliver markant anderledes for fremtidens generationer, end den er for nutidens ældre, mener folkene bag ny tænketank. Free/Colourbox
Alderdommen bliver markant anderledes for fremtidens generationer, end den er for nutidens ældre, mener folkene bag ny tænketank. Free/Colourbox

En ny tænketank med fokus på fremtidens seniorliv ser torsdag dagens lys.

Det er pensionsselskabet PFA Pension, der står bag tænketanken med navnet Den nye 3. alder.

Udgangspunktet for tænketanken er, at de børn der bliver født i dag, kan se frem til en markant anderledes alderdom, end ældre har i dag.

Det forklarer fremtidsforsker Claus Kjeldsen fra Instituttet for Fremtidsforskning, som skal være formand for tænketanken.

- Ambitionen er at finde nogle løsninger, som bliver nødvendige. Det, der er kendetegnende for fremtidens arbejdsmarked, boligmarked og sundhed, er, at der sker en mindre revolution på alle tre områder.

- Og hvis vi bliver ved med at tilføre fortidens løsninger, vil vi mistrives, og så vil vi ikke høste de gevinster, som faktisk er mulige.

Den nye 3. alder vil komme med konkrete anbefalinger til, hvordan man forbedrer rammerne for folk i den tredje alder.

Medlemmerne af tænketanken består foruden Claus Kjeldsen af blandt andre FTF-formand Bente Sorgenfrey, direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holmbraad, iværksætter Jesper Buch, forfatter Knud Romer og flere andre.

- Vi er bredt funderet. Derfor tror jeg virkelig på, at vi kan komme med nogle kvalificerede bud på at løse nogle af fremtidens problemer, siger Claus Kjeldsen.

Ifølge PFA Pension kan cirka halvdelen af nyfødte i dag regne med at blive mindst 100 år.

Når vi lever længere, ændres vilkårene for den tredje alder, lyder det i oplægget til tænketanken.

Administrerende direktør i PFA Pension Allan Polack bliver næstformand i tænketanken.

- Som samfund har vi indrettet alderdommen til at være fokuseret på afvikling, men med den forventede forlængelse af levetiden og en masse friske ældre, der har mod på livet, så er der behov for at se på alderdommen med helt nye øjne, siger han.

Den nye tænketank, der vil blande sig i samfundsdebatten, holder sit første møde i begyndelsen af februar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.