Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny rapport: Tønder Kommune laver fejl i børnesager

Fejl i både underretninger og faglige vurderinger giver anledning til kritik af børnesager i Tønder Kommune.

Arkivfoto: Tønder
Arkivfoto: Tønder

Tønder: Tønder Kommune har store problemer med håndtere sager om udsatte børn og unge.

Det viser en ny rapport fra Socialstyrelsen og Ankestyrelsens Taskforce ifølge DR Syd.

Ankestyrelsens Taskforce har vurderet 20 sager fra kommunens børne- og familieafdeling, og hele 13 af sagerne giver anledning til kritik. Blandt andet er der mangler i arbejdet med underretninger og faglige vurderinger.

I 11 ud af 13 sager er alle lovmæssige krav ikke overholdt.

Direktøren for Børn & Skole i kommunen, Klaus Liestmann, siger, at der skal rettes op.

- Det er bestemt ikke godt, og det er noget, som vi hurtigst muligt skal have rettet op på, siger han til DR Syd.

Rapporten kommer, efter at Tønder Kommune i juli sidste år konstaterede alvorlige fejl inden for børne- og ungeområdet. Det førte til, at fagchefen for området, Henrik Mølholm, blev fritaget for tjeneste.

Samtidig har tidligere direktør for Børn & Skole og Kultur & Fritid i kommunen, Viggo Christensen, igangsat en undersøgelse af hele området og fratrådte i den forbindelse sin stilling.

Der blev også tilført flere ressourcer og iværksat en handleplan for udvikling af området, og kommunen bad Socialstyrelsens og Ankestyrelsens Task Force om hjælp til udviklingsarbejdet, skriver DR Syd.

Den nye rapport beskæftiger sig med børnesager, inden kommunen lavede disse tiltag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.