Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny pris til Berlingske-journalist

Morten Frich får pris for undersøgende journalistik i bestsellerbog

Morten Frich, journalist og leder af gravergruppen på Berlingske.
Morten Frich, journalist og leder af gravergruppen på Berlingske.

Lederen af Berlingskes »gravergruppe«, Morten Frich, der tidligere har vundet både Cavling-prisen og Den Berlingske Fonds Journalistpris, hædres nu også med en pris fra Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ for sin bestseller-bog »Kronvidnet«.

Bogen giver et sjældent detaljeret indblik i en forrået kriminel verden befolket af rockere og erhvervsfolk med en flosset moral - set gennem en ung jysk mands øjne. Bogen er baseret på den pågældende, Kasper Vetters egen beretning, som Frich har gjort alt for at få bekræftet fra en stribe andre kilder. Men han redegør også nøje for de dilemmaer og forbehold, man kan have i den forbindelse.

- Du fortæller åbent om din metode og de etiske udfordringer, du har stået overfor. Derfor står du og projektet tilbage med uantastet troværdighed. Og læserne står tilbage med et forrygende flot fortalt stykke journalistik, lyder begrundelsen for valget fra juryformand Christian Jensen.

Morten Frich selv er »stolt« over prisen, som han også ser som en anerkendelse af den satsning på undersøgende journalistik, som Berlingske, i en tid med en presset økonomi for mediebranchen, har valgt at prioritere gennem efterhånden flere år.

Bogen er således kulminationen på et langstrakt forløb, hvor Morten Frich er kommet tæt på bandemiljøerne herhjemme og i flere serier har beskrevet deres påvirkning af det danske samfund.

- Det er vigtigt at få forklaret, at der ikke er tale om et eksotisk problem, men et lokalt dansk problem. Selvfølgelig er Sjælland og Sicilien ikke det samme, men organiseret kriminalitet er altså også unge herhjemme, der løber rundt med automatvåben og skyder på hinanden, sælger narko og afpresser erhvervsdrivende, siger Morten Frich.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.