Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny politi-indsats fælder omrejsende kriminelle

En centraliseret indsats overfor omrejsende kriminelle har båret frugt.

Det er i stigende grad udlændinge med lange fingre, der står bag indbrud og tyverier i Danmark, og efterfølgende rejser de ud af landet med tyvekosterne.

Men en centraliseret indsats under Udlændingekontrolafdelingen har de seneste to år sørget for, at flere end 200 udenlandske kriminelle er blevet anholdt eller udleveret til retforfølgelse i Danmark. Det viser nye tal fra afdelingen, der ligger under Syd- og Sønderjyllands Politi.

Resultaterne glæder justitsminister Morten Bødskov (S), som ser de omrejsende kriminelle som et »betydeligt problem«.

- Det viser efter min mening, at den rette vej at gå i bekæmpelsen af den grænseoverskridende kriminalitet først og fremmest er internationalt samarbejde på tværs af landegrænserne. Man kan ikke bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet ved at genopføre grænsebomme. Den skal modsvares af et tæt og intelligent samarbejde på tværs af landegrænser, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Mens der i 2011 blev anholdt 46 personer, som var på vej ud af landet med danske tyvekoster i bagagen, steg tallet i 2012, da betjente fik fat i 76. Samtidig blev 55 kriminelle udlændinge udleveret til Danmark i 2011, mens det var 38 i 2012. Dermed er i alt 215 udenlandske kriminelle endt i dansk politis kløer.

Under indsatsen i Udlændingekontrolafdelingen har Syd- og Sønderjyllands Politi fået det juridiske og efterforskningsmæssige ansvar i forbindelse med sager om at få de kriminelle, der er anholdt i udlandet, udleveret til retsforfølgelse, ansvaret for samarbejdet kontakten til udenlandske myndigheder samt anholdelser ved grænsen.

Afdelingen er placeret i Padborg, og på vegne af alle politikredse og i samarbejde med Rigspolitiet foretager de også grundlovsforhør, fristforlængelser og laver anklageskrifter. Syd- og Sønderjyllands Politi står også for at koordinere med de politikredse, hvor forbrydelsen er sket.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.