Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny matchfixing-sag rammer dansk idræt

Danmarks Idrætsforbund har åbnet endnu en sag om matchfixing. Denne gang undersøger man to kampe i fodboldens 2. division.

Efter et år med flere opsigtsvækkende sager om matchfixing, er Danmarks Idrætsforbund nu på vej med en ny af slagsen.

Ifølge Politikens oplysninger er der tale om to kampe, hvor 2. divisionsklubben Varde har været involveret, og det skulle være mistænkelige spillemønstre på de to kampe, der har rejst mistanke om, at der kan have været fusk involveret.

»Efter et møde med Danske Spil har Dansk Boldspil-Union (DBU) i samarbejde med DIF besluttet at åbne en undersøgelse af nogle kampe i den pågældende række. Noget tyder på, at der har været uregelmæssigheder, som gør det værd at kigge nærmere på dem,« siger Jesper Frigast Larsen, leder af matchfixingsekretariatet i Danmarks Idrætsforbund, til Politiken.

Det skulle dreje sig om to kampe, der blev spillet i sommeren 2013. Her skulle Varde vinde en kamp mod Ringkøbing for at undgå at rykke ned, men de endte med at tabe 1-4 på hjemmebane. En lille uge senere fulgte de op med et 0-6 nederlag mod Middelfart.

Ifølge Politikens oplysninger skulle der være spillet mindst 55.000 kroner på et nederlag til Varde - i begge tilfælde inden for et snævert geografisk område.

I efteråret kom det frem, at Københavns Politi efterforsker en sag om aftalt spil i en række kampe, hvor fodboldklubben Hvidovre har deltaget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.