Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny lægehelikopter først på vingerne i 2014

Udbud af helikopterdriften betyder, at den tredje lægehelikopter først kan være klar i midten af 2014.

Akutlæge-helikopteren, der skal have base i Billund, kommer tidligst op at flyve i 2014.
Akutlæge-helikopteren, der skal have base i Billund, kommer tidligst op at flyve i 2014.

Den nye lægehelikopter, der får base i Billund, kommer først ud og flyve i midten af 2014.

Regeringen indgik tidligere på året finanslovsaftale med Enhedslisten, og en del af aftalen var at tilføje en tredje lægehelikopter til de to nuværende helikoptere, der har base i henholdsvis Karup og Ringsted.

Men der kommer formentlig til at gå halvandet år, før den endelige løsning er på plads.

Regeringen vil nemlig først gennemføre et udbud af helikopterdriften. Og det er denne udbudsproces, der er årsag til, at den tredje helikopter først kan først være på plads i midten af 2014.

Hos Region Syddanmark, der skal huse den tredje helikopter, giver meldingen om udskydelsen ikke grund til bekymring.

- Ting tager tid, og det kan nok ikke klares ret meget hurtigere, siger direktør for sundhedsområdet, Per Busk.

Indtil udbuddet er foretaget, fortsætter de to helikoptere fra deres baser i henholdsvis Ringsted og Karup.

Når den tredje helikopter er klar, vil den få base i Billund, mens de to andre helikoptere får base i henholdsvis Skive og Ringsted.

- Vi er i øjeblikket i gang med det forberedende arbejde omkring helikopterens placering ved lufthavnen i Billund, siger Per Busk, der glæder sig over løsningen med den tredje helikopter placeret i det sydlige Danmark.

Indtil den tredje helikopter er på plads, føler han sig rimelig tryg ved den aftale, der er indgået om assistance fra en helikopter med base i Niebüll syd for grænsen, og om at kunne trække på helikopterne i Karup og Ringsted, hvis uheldet skulle være ude.

De tre helikoptere vil alle være døgnbemandede fra 2014. Der er fra 2014 afsat i alt 126,7 mio. kr. om året til at holde helikopterne i luften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.