Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny hjemmeside gør det lettere at vælge dit elselskab

Mere konkurrence og lavere priser på elregningen. Det er målet med den nye, uafhængige hjemmeside elpris.dk.

screenshot
screenshot

Med dit postnummer, din adresse og få klik kan man fra fredag skyde genvej til en billigere elregning.

Det er meningen med elpris.dk - en ny hjemmeside, der skal gøre det lettere for almindelige elkunder at vælge et nyt elselskab.

Hjemmesiden sammenligner priserne på alle de mulige leverandører i et område og gør det også nemt at bestille et tilbud, hvis man overvejer at skifte.

- Formålet med sådan en prisside er at skabe gennemsigtighed for forbrugeren, så man nemt og overskueligt kan sammenligne lidt komplekse produkter, forklarer kontorchef Pia Rønager fra Energitilsynet.

Forhåbningen er samtidig, at hjemmesiden vil give mere konkurrence blandt elselskaberne og dermed lavere priser for kunderne.

I 2015 skiftede 241.721 danske elkunder leverandør. Det var det højeste tal nogensinde, og det er i højere grad de små kunder, der har fået øjnene op for muligheden.

Hjemmesiden elpris.dk viser i øvrigt også de såkaldte klimatilbud, hvor strømmen helt eller delvist kommer fra vindmøller eller andre vedvarende energikilder.

Samtidig med den nye hjemmeside kommer der nye regler for, hvordan elselskaberne sender regninger til kunderne. Tidligere fik mange to forskellige regninger - én fra selskabet, der sælger strømmen, og én fra det, der ejer elnettet.

Nu får alle kun én kuvert, og der er skåret ned på de mange poster i regningen, så det bliver lettere at forstå, hvad man betaler til. Omvendt er der ikke så stor gennemsigtighed omkring skatter og afgifter.

- Der har været kritik af den tidligere elregning for at være uforståelig. Man kan godt bede om den detaljere regning, og det er gratis, men som udgangspunkt får man den simple regning, forklarer Pia Rønager.

Der har været fri konkurrence på det danske elmarked siden 2003.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.