Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny dom gør det lettere for stressramte at beholde jobbet

Fremover skal arbejdsgivere lade stresssygemeldte ansatte med en lægeerklæring vende tilbage på nedsat tid, før de fyrer dem. Det vurderer fagfolk efter principiel dom.

Østre Landsret har netop dømt en arbejdsgiver til at betale kompensation til en tidligere medarbejder for at have fyret ham i stedet for at lade ham vende tilbage på nedsat tid efter sin sygemelding, der skyldtes stress og depression - hvilket medarbejderen havde en lægeerklæring på. Det skriver Politiken lørdag.

- Det er på tide, at man presser arbejdsgiverne til at vise velvilje på det her område. Det er et signal om, at man tager de stressramte alvorligt. Det er principielt og vigtigt, siger direktør ved Center for Stress, Jeanett Bonnichsen, til avisen.

I dommen blev der særligt lagt vægt på medarbejderens lægeerklæring, der sagde, at manden kunne vende tilbage til sit arbejde to måneder senere. Dog på nedsat tid i de første uger.

Ifølge husadvokat for fagforbundet Djøf, Jan Gam, der har ført sagen, kan dommen betyde, at arbejdsgivere fremover er tvunget til at lade stresssygemeldte medarbejdere, som har en lægeerklæring, vende tilbage på nedsat tid, før de fyrer dem.

- Vi kan bruge denne dom igen og igen og igen, siger han til Politiken.

Jan Gam bakkes op af Thomas Milsted, generalsekretær i Stresstænketanken.

- Det er en meget vigtig, principiel beslutning. Der bliver fjernet en meget væsentlig stressfaktor, som består i den økonomiske usikkerhed, som ofte rammer medarbejdere, der er sygemeldte med stress. Nu ved de, at de har noget at komme tilbage til, siger han.

I Dansk Arbejdsgiverforening (DA) læser man dog ikke dommen som principiel, men snarere som et spørgsmål om, at den pågældende arbejdsgiver har været utålmodig og »af gode grunde hverken kan tage en vikar ind fra gaden eller køre resten af personalet ned«, siger advokat i DA Linda Rudolph Greisen til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.