Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny bydel skal hedde Aarhus Ø

Arbejdstitlen »De bynære havnearealer« lægges i graven.

Aarhus har fået en ny bydel, der kommer til at hedde »Aarhus Ø«.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Laura Hay (V) kunne onsdag løfte sløret for det nye navn, skriver stiften.dk.

Hidtil har kommunen brugt arbejdstitlen »de bynære havnearealer« om den nye bydel, men det er ikke den mest mundrette formulering. Så nu har kommunen fundet et navn, der ligger bedre i munden.

Navnet blev onsdag præsenteret på 11. etage af byens nyeste kollegium og med udsigt over den nye havnebydel, der kommer til at huse op mod 7.000 beboere og et multimediehus, der blandt andet skal huse et nyt hovedbibliotek.

Det nye navn er resultatet af en længere proces, hvor blandt andet et udvalgt navnepanel har bidraget med input.

- Det er vigtigt for en ny bydel, at den får skabt sin egen identitet, også gennem et navn. Aarhus Ø er i mine øjne en stærk identitet og et mundret ord, som jeg er overbevist om, at områdets beboere og erhvervsdrivende samt resten af byen vil tage positivt imod, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Også rådmand Laura Hay er begejstret for navnet på byens nyeste kvarter.

- Vi har valgt et navn, som slår fast, at der er tale om den nye bydel øst for den eksisterende by. Samtidig er navnet maritimt forankret – der er jo tale om et havneområde, og området får karakter af en ø, siger Laura Hay i pressemeddelelsen.

Navnet Aarhus Ø betegner en bydel på linje med andre lokale bydelsnavne som for eksempel Trøjborg, Frederiksbjerg og Midtbyen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.