Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny aftale lukker fem asylcentre

Asylcentre på Djursland, Stevns og i Nordsjælland lukkes i løbet af de kommende måneder. Der er ikke længere behov for pladserne.

I løbet af de kommende måneder lukker Røde Kors fem asylcentre, fordi der ikke længere er behov for det samme antal pladser.

- Man skal se det i lyset af den nye asylaftale, som implementeres i løbet af 2013. Her lægger man op til, at asylansøgerne skal kunne flytte ud af asylcentrene efter et halvt år og komme ud i mere varierede boformer. Samtidig ønsker man at halvere sagsbehandlingstiden, så asylansøgerne forhåbentligt kommer hurtigere gennem systemet, siger Røde Kors’ asylchef, Anne la Cour, til Berlingske Nyhedsbureau.

Beslutningen betyder, at centrene i Grenaa og Ebeltoft på Djursland lukkes med udgangen af april. De to centre har tilsammen cirka 170 pladser, og asylansøgerne vil løbende blive placeret andre steder.

Asylcentrene for uledsagede mindreårige lukkes i Jægerspris og Gribskov i Nordsjælland med udgangen af april. I samme forbindelse lukkes Center Vipperød i midten af april som center for familier og voksne asylansøgere, men genåbner 1. maj som et nyt, samlet børnecenter.

Med udgangen af august lukker Asylcenter Sigerslev på Stevns. Centret huser i øjeblikket cirka 320 enlige mænd, herunder en større gruppe afviste asylansøgere.

Det er planen, at Asylcenter Avnstrup ved Hvalsø og indkvarteringssteder på Midtsjælland skal være omdrejningspunktet for den fremtidige asyl-struktur i Region Midtsjælland.

Ændringerne ligger godt i tråd med asylaftalen, påpeger Anne la Cour:

- I processen vil vi knytte skoledrift, sundhedsydelser og andre servicetilbud tættere sammen med boliger på og udenfor centrene, alt sammen til gavn for asylansøgerne, siger hun og beklager, at det bliver nødvendigt at sige farvel til ansatte:

- Vi er kede af at måtte tage afsked med en gruppe meget dygtige og dedikerede medarbejdere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.