Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu truer en ny skolekonflikt

Forhandlingerne mellem lærere og deres arbejdsgivere er gået i gang. Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen vurderer, at der er reel risiko for, at forhandlingerne bryder sammen og ender i en konflikt.

Selvom det kun er cirka to år siden, en konflikt mellem lærerne og deres arbejdsgivere betød, at skolebørn over hele landet ikke kunne komme i skole i en måned, truer nu endnu en konflikt. Det siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Politiken.

Forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale er netop begyndt, og lærernes formand spår, at det igen kan ende med et sammenbrud i forhandlingerne.

I foråret 2013 blev lærerne lockoutet af Kommunernes Landsforening, som i sidste ende førte til et lovindgreb, som lærernes arbejde i dag er indrettet efter.

»Jeg vil ikke lægge skjul på, at der er en reel risiko for en konflikt. Det er ikke nogen god situation at sidde i. Folkeskolen har bestemt ikke brug for en ny konflikt, og jeg ønsker det ikke. Alligevel ser jeg bestemt en risiko,« siger Anders Bondo Christensen til Politiken.

Han ønsker at ændre loven og lave en ny arbejdstidsaftale, som giver mere forberedelsestid til lærerne.

Michael Ziegler (K), som er kommunernes topforhandler på området, råder Anders Bondo Christensen til at tage det roligt.

»Så tidligt i et forløb skal man ikke tale konfliktscenarier. Jeg tror, den danske befolkning vil have meget vanskeligt ved at tilgive, at der to år efter en konflikt kommer endnu en konflikt på det samme område,« siger Michael Ziegler til avisen, men tilføjer dog, at uenigheden fra 2013 ikke er forsvundet.

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil ikke kommentere på Anders Bondo Christensens melding.

»Vi forhandler ved forhandlingsbordet og ikke i pressen,« siger han til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.